Nissan

Nissan LEAF-rijders passeren mijlpaal van miljard elektrisch gereden kilometers

nissanDe berijders van de volledig elektrisch aangedreven Nissan LEAF hebben wereldwijd gezamenlijk meer dan een miljard kilometers afgelegd. Dat heeft het systeem CarWings geregistreerd, het telematicasysteem dat de data van de auto’s verzamelt. Het aantal van een miljard volledig elektrisch gereden kilometers betekent een besparing van 180 miljoen kilogram CO2-uitstoot*.

De unieke mijlpaal komt bijna vier jaar nadat de LEAF werd uitgebracht. In 2010 was de LEAF een van de eerste grootschalig geproduceerde, volledig elektrisch aangedreven gezinsauto’s. Het is de best verkopende elektrische auto ooit met 147.000 afgeleverde exemplaren wereldwijd, waarvan 31.000 in Europa.

Online kilometerteller
Via CarWings hebben berijders een gedetailleerd overzicht van de gemaakte ritten, de afstanden en het energieverbruik. De optelsom van alle geregistreerde kilometers (niet elke rijder gebruikt het systeem overigens) is te zien op een speciale online kilometerteller.
Paul Willcox, Voorzitter van Nissan in Europa: ‘We hadden erop gerekend dat we in januari 2015 de grens van een miljard geregistreerde kilometers zouden passeren. Uiteindelijk hebben we deze indrukwekkende mijlpaal al eerder bereikt. We willen elke LEAF-rijder bedanken voor het realiseren van het enorme aantal elektrisch gereden kilometers.’

Hoogste klanttevredenheid
‘De Nissan LEAF is de eerste in serie gebouwde elektrisch aangedreven gezinsauto. We zien dat de klanttevredenheid over dit model tot de hoogste van ons merk behoort. Het indrukwekkende aantal van een miljard kilometers illustreert dat de berijders flinke afstanden afleggen, stil en zonder lokale emissie.’

De bijzondere prestatie onderstreept het succes van de LEAF en illustreert de leidende rol van Nissan op het gebied van elektrisch rijden. Nissan houdt de koppositie vast, zeker nu de eveneens volledig elektrisch aangedreven bedrijfswagen e-NV200 zijn debuut heeft gemaakt.

Geef een antwoord