Opel

Nieuwe Opel KARL: compact, krachtig en karaktervol

08-Nieuwe-Opel-KARLOpel bestormt de compacte klasse met een volledig nieuwe vijfdeurs hatchback: de KARL. In de zomer van 2015 komt het nieuwe instapmodel van Opel op de markt. Kenmerkende eigenschappen zijn het karaktervolle design, de gedegen kwaliteit en vele comfort- en veiligheidsvoorzieningen die klanten niet verwachten in deze klasse.

De nieuwe Opel KARL is 3,68 meter lang, heeft standaard vijf portieren en biedt plaats aan vijf personen. Hij is ontworpen met een scherp oog voor detail, zowel van binnen als van buiten. En geheel in lijn met de huidige tijd is hij uitgerust met talrijke comfort- en veiligheidsvoorzieningen. “Kort, krachtig en karaktervol. KARL is de perfecte naam voor onze nieuwe aanwinst”, zegt dr. Karl-Thomas Neumann, CEO bij Opel. “De KARL is een échte Opel, met kenmerkende merkeigenschappen zoals een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, innovatieve aandrijftechniek, praktische ruimte-indeling en het bekroonde IntelliLink-multimediasysteem.

Scherp Opel-design
De nieuwe KARL is onmiddellijk herkenbaar dankzij de typische Opel-glimlach die wordt gevormd door het ‘gevleugelde’ Opel-logo. De zijkant valt op door de drie scherpe lijnen, die Opels designfilosofie weerspiegelen en de KARL ook een vleugje extra dynamiek meegeven. Grote koplampen en achterlichten versterken het speelse karakter en de enorme aandacht voor details. Voor het exterieur zijn tien verschillende carrosseriekleuren beschikbaar en er is keuze uit diverse typen (lichtmetalen) wielen van 14 tot 16 inch.

1.0 Start/Stop
Opel levert de KARL met de 1.0 Start/Stop driecilinder benzinemotor die speciaal voor dit model is ontwikkeld. De krachtbron levert een vermogen van 55 kW/75 pk en is gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak. Opel heeft extra aandacht besteed aan efficiency en een fluisterstille loop van de benzinemotor, terwijl voor het rijkarakter extra nadruk is gelegd op comfort.

Aantrekkelijke opties
De Opel KARL wordt leverbaar met een reeks moderne veiligheids- en comfortvoorzieningen die ongebruikelijk zijn in deze prijscategorie. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer ESP met tractiecontrole en Hill Start Assist. Naar wens kan de auto ook worden uitgerust met lane departure warning, parkeersensoren en een cruise control met snelheidsbegrenzer. Een verwarmbaar lederen stuurwiel en verwarmbare voorstoelen maken een rit in de KARL extra aangenaam in koude omstandigheden.

Ook op het gebied van connectiviteit en infotainment staat de Opel KARL zijn mannetje. Het veelzijdige IntelliLink-multimediasysteem met touchscreen verbindt snel en eenvoudig met Apple iOS- en Android-toestellen en biedt optimale connectiviteit dankzij apps en Bluetooth.

 

Geef een antwoord