Opel

Nieuwe generatie dieselmotor vormt kern van Opels motorenoffensief

astra_5deurs_cdtiOpel introduceert een nieuwe 1.6 CDTI-dieselmotor voor de Astra vijfdeurs, vierdeurs en Sports Tourer. Deze motor komt in twee vermogensvarianten, die voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Deze Opel Astra 1.6 CDTI ecoFLEX, met 81 kW (110 pk) en 300 Nm beleeft zijn debuut op de Autosalon van Genève in maart 2014.

Schoonste dieselmotor van Opel

De nieuwe 1.6 CDTI-dieselmotor is de schoonste dieselmotor ooit door Opel gebouwd. In alle carrosserie-varianten verbruikt deze gemiddeld 3,7 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot  van 97 g/km. Dankzij deze waarden komt de Opel Astra 1.6 CDTI ecoFLEX in aanmerking voor gereduceerde bijtelling van 20 procent bij zakelijk gebruik, ook in 2015. Dat betekent een netto bijtelling van slechts € 174,61 per maand (42% inkomstenbelastingschaal). U rijdt dan een comfortabele en sportieve Astra 5 deurs met deze innovatieve motor in een uiterst luxe Business+ uitvoering!

Motorenoffensief van Opel

De 1.6 CDTI neemt in het grootschalige motorenoffensief van Opel een belangrijke positie in. De motor zet nieuwe maatstaven op het gebied van geluid en trillingen en dankzij variabele turbogeometrie combineert hij een hoog koppel met een bijzonder gunstig brandstofverbruik. De volledig uit aluminium vervaardigde “fluisterdiesel” is voorzien van een start-stopsysteem en BlueInjection SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction), waarmee de uitstoot van stikstofoxiden tot het minimum wordt beperkt.

Verbeterde zesversnellingsbak

De Opel Astra Sports Tourer is nu al leverbaar met de andere telg uit deze motorenfamilie, de 1.6 CDTI ecoFLEX met 100 kW (136 pk) en 320 Nm. Deze versie neemt genoegen met 3,9 liter diesel per honderd kilometer. Dat komt overeen met een CO2-emissie van 104 g/km en valt dus ook de gunstige categorie van 20 procent bijtelling voor de zakelijk rijder. De 1.6 CDTI dieselmotor is in de Opel Astra gekoppeld aan een verbeterde, handgeschakelde zesversnellingsbak met aanzienlijk soepeler schakelgedrag, meer comfort en meer rijplezier.

Dit toppunt van raffinement is met onmiddellijke ingang ook leverbaar op de vier- en vijfdeurs versies. De vanafprijs met deze motorvariant is € 24.745,- voor de Astra vijfdeurs in Business+ uitvoering.

Vanaf mei wordt deze nieuwe motor geleverd, maar hij is nu al te bestellen. De Astra vijfdeurs 1.6 CDTI 81kW (110 pk) in Business+ uitvoering is verkrijgbaar vanaf € 23.945,- incl. BTW en BPM.

Geef een antwoord