Opel

Smartphone draadloos opladen in Opel ADAM

De Opel ADAM is voortaan optioneel leverbaar met een draadloze telefoonoplader. Er is dus helemaal geen oplaadkabel meer nodig. Het draadloos oplaadsysteem is binnen handbereik gepositioneerd in de middenconsole vlak voor de versnellingspook. Door de smartphone op de juiste plek te leggen kan het opladen beginnen.

Met de draadloze telefoonoplader in combinatie met het IntelliLink infotainmentsysteem, inclusief Bluetooth en Apple CarPlay, onderscheidt de Opel ADAM zich opnieuw op het gebied van hightech connectiviteit. De WiFi-hotspot en Opel OnStar zorgen ervoor dat ADAM-rijders volledig ‘connected’ zijn zonder dat er een kabel aan te pas komt.

Wireless Charging im Opel ADAM

De draadloze telefoonoplader maakt gebruik van magnetische inductie. Op vrijwel alle uitvoeringen van de Opel ADAM, en binnenkort ook op de Opel Corsa, is het draadloos oplaadsysteem optioneel leverbaar voor € 135,- inclusief BTW. Om draadloos te kunnen laden is een telefoon nodig met een zogenaamde Qi-ontvanger of Powermat-functie. In sommige smartphones is deze techniek standaard ingebouwd, voor andere toestellen is een externe ontvanger noodzakelijk.

Opel Corsa 2011

One thought on “Smartphone draadloos opladen in Opel ADAM

Geef een antwoord