Kia

Red Dot designprijzen ten prooi aan Kia Tigernose

Het design van Kia is een hit. Sinds 2009 zijn al vijftien prestigieuze Red Dot Design Awards in de wacht gesleept. De jongste prijswinnaars zijn net bekendgemaakt: de nieuwe Kia Sportage en Kia Optima. De Optima kreeg zelfs de ‘Best of the Best’ award, omdat de vormgeving als baanbrekend in zijn categorie wordt gezien.

De Kia Soul was in 2009 het eerste model van Kia dat een Red Dot ontving.
In 2011 pakte Kia met de vorige modelgeneratie van de Sportage en Optima ook al deze prijs, waarmee de modellen nu dus voor de tweede keer als beste uit de bus zijn gekomen. Het huidige design is tot stand gekomen onder verantwoording van de Duitser Peter Schreyer, President en Chief Designer van Kia Motors Corporation: “Met ons internationale designteam hebben we alle reden om supertrots te zijn. Het is namelijk zeer speciaal dat we met de Kia Sportage en Optima voor de tweede keer de jury wisten te overtuigen. De Sportage is al jaren een bestseller voor ons in Europa. De Optima is een van onze sterkst verkopende modellen wereldwijd. Bovendien legde dit model in 2010 de basis voor de (Tigernose) designtaal.”

De nieuwe Kia Sportage en Optima zijn ontworpen door de Kia-designcentra in Namyang (Korea), Irvine (Californië, VS), en in Frankfurt. Beide modellen zijn bovendien ook topscorers in veiligheid met vijf sterren van Euro NCAP.

Kia Sportage_2016 Red Dot Winner

Red Dot Award: een jury van 41 designexperts
De Red Dot Design Award wordt toegekend in drie categorieën: Product Design, Communication Design en Design Concept. De jury bestond dit jaar uit 41 experts in industrieel design, afkomstig van overal ter wereld. Dit keer kwam de jury bijeen in het Duitse Essen om in totaal 5.241 inzendingen te beoordelen. Daarbij werd gekeken naar mate van innovatie, kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. De officiële overhandiging van de Red Dots is op 4 juli in het Aalto theater in Essen.

Geef een antwoord