Ford

Driving Skills for Life ook dit jaar naar Nederland; Ford investeert € 2,9 miljoen extra

Ford heeft bekendgemaakt dat het in 2016 € 2,9 miljoen extra investeert in zijn gratis trainingsprogramma, zodat nog eens 7.000 automobilisten in de leeftijd van 18 tot 24 jaar in heel Europa de training kunnen volgen. Ford Europa heeft sinds 2013 al € 9,6 miljoen geïnvesteerd in het bekroonde DSFL-programma, dat een afkorting is voor Ford Driving Skills for Life. Dit jaar verzorgt Ford voor het eerst gratis trainingen in Finland en Polen. Tegelijkertijd worden de trainingsprogramma’s in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Roemenië, Rusland, Spanje, Turkije en het Verenigd Koninkrijk voortgezet.

Auto-ongelukken zijn de belangrijkste doodsoorzaak onder Europeanen tussen de 18 en 24 jaar*. Ford heeft al 13.500 jonge automobilisten in Europa een gratis praktijktraining gegeven waarin aandacht wordt besteed aan het onderkennen van risico’s, rijvaardigheid en het omgaan met snelheid en afstand houden. Het programma behandelt ook de risico’s van het gebruik van sociale media achter het stuur, zoals sms’en en selfies maken achter het stuur, evenals de gevaren van rijden onder invloed van drank en drugs.

“Er verongelukken te veel jonge volwassenen door een gebrek aan ervaring in combinatie met het maken van verkeerde keuzes”, zegt Jim Graham, manager van Ford DSFL. “Met deze nieuwe investering van € 2,9 miljoen in 2016 kunnen we nog eens 7.000 jonge automobilisten de kennis en vaardigheden bijbrengen die hen het leven kunnen redden.”
DSFL_2015_5

Ford was de eerste autofabrikant met een gratis uitgebreide praktijktraining voor automobilisten die net hun rijbewijs hebben. Sinds de introductie elf jaar geleden in de Verenigde Staten heeft Ford DSFL wereldwijd al meer dan 650.000 automobilisten getraind.

Voor DSFL werkt Ford samen met toonaangevende Europese veiligheidsorganisaties, zoals het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, Association Prévention Routière in Frankrijk, de Deutscher Verkehrssicherheitsrat in Duitsland, de Italiaanse ACI, Road Safety Russia in Rusland, de Spaanse Dirección General de Tráfico en de Royal Society for the Prevention of Accidents, Brake en de AA Driving School in het Verenigd Koninkrijk. Ford wil in 2016 nog meer veiligheidspartners bij het project betrekken.

Daarnaast roept Ford gedurende het jaar 2016 de hulp in van YouTube-sterren uit heel Europa om met behulp van video’s en evenementen jonge automobilisten bewust te maken van de verkeersveiligheid. Klik op de koppeling om te zien hoe Tim Burton van Shmee150, Paul Wallace van Supercars of London en Sam Fane van Seen Through Glass kennismaken met Ford DSFL

Vrijwel alle Europese deelnemers die vorig jaar na afloop van het Ford DSFL-programma aan een kort onderzoek deelnamen, zeiden dat ze zich zelfverzekerder voelden na de training en dat ze het programma zouden aanbevelen bij vrienden. Sommige deelnemers van DSFL 2014 gaven zelfs aan dat ze hun nieuwe vaardigheden al hadden gebruikt om een ongeluk te voorkomen.

“Automobilisten die net hun rijbewijs hebben, moeten nog heel veel leren over veiligheid op de weg”, zegt Graham. “Wij adviseren alle jonge automobilisten dus om de Ford DSFL-training te volgen. Het is leuk, gratis, informatief en altijd relevant, omdat we de inhoud van de training voortdurend evalueren.”

Op 23, 24 en 25 september 2016 vindt in Lelystad de tweede editie plaats van Driving Skills for Life in Nederland. Ford organiseert op die dagen in samenwerking met instructeurs van ProDrive Training DSFL voor ongeveer 450 jonge automobilisten van 17 t/m 24 jaar oud.

DSFL_2015_6

One thought on “Driving Skills for Life ook dit jaar naar Nederland; Ford investeert € 2,9 miljoen extra

Geef een reactie