Opel

Opel introduceert de misschien wel coolste stadsauto ooit

Lavoitureopeladamrocks1De Autosalon van Genève (6 tot en met 16 maart 2014) is het podium voor de wereldpremière van de nieuwe Opel ADAM ROCKS. Deze coole, extra stoere ADAM-uitvoering combineert het compacte en frivole karakter van een stadsauto met de stoere uitstraling van een crossover. Na de ADAM JAM, de ADAM GLAM en de ADAM SLAM breidt deze avontuurlijke compact-crossover de vrijwel onbeperkte personalisatiemogelijkheden nog verder uit. Bovendien krijgt hij de nieuw ontwikkelde 1.0 ECOTEC driecilinder turbobenzinemotor, die aansprekende prestaties combineert met een bescheiden brandstofverbruik.

Lavoitureopeladamrocks3De nieuwe Opel ADAM ROCKS debuteert precies twaalf maanden nadat hij als conceptauto op de Autosalon van Genève werd voorgesteld. Hij werd daar zó enthousiast ontvangen, dat Opel vrijwel direct besloot de auto in productie te nemen. De Opel ADAM ROCKS, die deze zomer op de Europese markt wordt geïntroduceerd, is 3,74 meter lang. Met zijn 15 millimeter ruimere bodemvrijheid is het ’s werelds eerste compacte driedeurs crossover.

Lavoitureopeladamrocks8Om de auto extra te personaliseren, ontwikkelden de designers van Opel nieuwe exterieurelementen en exclusieve stoelbekledingen. Behalve de vele innovaties die de veiligheid en het comfort in de ADAM bevorderen, zoals de handsfree Park Assist die de auto automatisch parkeert, is de ADAM ROCKS ook uitgerust met Opels IntelliLink-infotainmentsysteem van nieuwste generatie. Daarmee worden de functies van een Android- en Apple iOS-smartphone naadloos in de auto geïntegreerd.

Lavoitureopeladamrocks7Swing Top
De Opel ADAM ROCKS is bovendien standaard voorzien van het elektrisch bedienbare, stoffen Swing Top-dak, dat desgewenst in slechts vijf seconden tot aan de C-stijlen openschuift. De Swing Top is beschikbaar in drie contrasterende kleuren die fraai aansluiten op de diverse dakkleuren van de ADAM ROCKS, namelijk zwart (Black), donkerbruin (Sweet Mokka) en lichtbruin (Light Oak).
Het systeem van de Swing Top doet geen afbreuk aan de stijfheid van de carrosserie en de functionaliteit van de auto. Zowel de bagageruimte als de achterklep van de ADAM ROCKS zijn identiek aan die van de reguliere ADAM-modellen.

1.0 ECOTEC
De Opel ADAM ROCKS heeft niet alleen een coole, gespierde uitstraling, hij is ook uitgerust met de nieuwste aandrijftechniek. De ADAM ROCKS wordt leverbaar met de volledig nieuwe 1.0 ECOTEC driecilinder benzinemotor met directe brandstofinjectie en turbotechniek. Opel levert de bijzonder compacte motor in twee varianten met achtereenvolgens 66 kW/90 pk en 85 kW/115 pk. Beide motoren leveren al vanaf 1.800 toeren per minuut een trekkracht van 166 Nm. Het benzineverbruik is ook zeer bescheiden: mede dankzij Start/Stop techniek is het gemiddelde verbruik slechts 4,3 l/100 km voor de variant met 66 kW/90 pk. Daarbij hoort een al even lage CO2-uitstoot van 99 g/km (volgens NEDC test procedure; voorlopige cijfers). De Opel ADAM ROCKS is standaard voorzien van een volledig nieuwe, compacte zesversnellingsbak met een uitermate soepel schakelgedrag.

Lavoitureopeladamrocks6

“Met de ROCKS verkent de ADAM nieuw terrein”, zegt dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel. “Het is volstrekt uniek hoe hij het ruige karakter van een crossover combineert met de coole ervaring van een cabrio. Net als alle Opel ADAM-uitvoeringen heeft ook de ROCKS ongekende personalisatiemogelijkheden. Vrijwel elke ROCKS zal uniek zijn. En dankzij een reeks innovaties is ook de ROCKS-variant een topper op het gebied van connectiviteit. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook Park Assist en stuurverwarming leverbaar op ROCKS. We zijn trots dat onze teams erin geslaagd zijn de ADAM ROCKS in amper twaalf maanden om te toveren tot een van de hoogtepunten van de Autosalon van Genève 2014.”

Lavoitureopeladamrocks5

Volwassen persoonlijkheid
De Opel ADAM ROCKS opent een nieuwe niche in het segment van de driedeurs crossovers. De ingenieurs van Opel brachten verbeteringen aan de schokdempers, de vering en de achterwielophanging, voor extra stabiliteit en een responsieve besturing. De hoge, brede verschijning van de ADAM ROCKS wordt versterkt door de lichtmetalen 17-inchwielen (18-inch optioneel) en een breed scala aan exterieurkleuren en mogelijkheden om de auto verder te personaliseren.

Het exterieur valt op door de trapeziumvormige grille met het verchroomde, ‘gevleugelde’ merklogo en de verchroomde omlijsting van de mistlampen en de knipperlichten. De standaard gemonteerde dakspoiler, het verchroomde uitlaatuiteinde en de achterlichten met led-techniek geven de achterzijde een volwassen aanblik. De ADAM ROCKS is bovendien leverbaar in nieuwe exterieurkleuren, waaronder Goldbusters (levendig geel). Het kleurenpalet bestaat nu uit achttien carrosserie- en zes speciale dakkleuren.

Lavoitureopeladamrocks4

Oneindige mogelijkheden en een rijke uitrusting
De slijtvaste stoelbekleding sluit naadloos aan op de stoere uitstraling van de ROCKS. Het interieur van de ADAM ROCKS straalt een heel eigen karakter uit. Specifiek voor de compact-crossover zijn twee nieuwe interieurthema’s ontwikkeld. Eén daarvan komt direct uit de ADAM ROCKS Conceptauto van vorig jaar. Verder zijn diverse personalisatiemogelijkheden uit het ADAM-gamma ook leverbaar voor de ROCKS.

De ADAM ROCKS is uitgerust met het geavanceerde IntelliLink-systeem van Opel. Dit infotainmentsysteem integreert naadloos met de nieuwste Android- en Apple iOS-smartphones. Het biedt onder meer een USB- en Bluetooth-aansluiting, stembediening, een voorleesfunctie voor sms-berichten, audiostreaming, een 7-inch touchscreen en zeven luidsprekers. In de Opel ADAM ROCKS wordt het IntelliLink-systeem tevens uitgebreid met de optionele navigatie-app BringGo.

De nieuwe, baanbrekende en unieke Opel ADAM ROCKS wordt komende zomer op de Nederlandse markt verwacht. De specificaties en prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Geef een reactie