Seat

SEAT en Harvard promoten gezonde voeding

SEAT en de universiteit van Harvard werken samen aan een nieuw project. Professor Stefanos N. Kales, SEAT-president Luca de Meo en HR-vicepresident Xavier Ros kwamen recent bijeen voor de promotie van een gezamenlijk onderzoeksproject naar gezonde voeding en arbeid in relatie tot mediterrane eetgewoonten.

Professor Kales kreeg een rondleiding door de SEAT-fabrieken en bezocht er alle medische voorzieningen. “De samenwerking met SEAT biedt een geweldige kans om nieuwe wegen voor onderzoek te bewandelen en te analyseren hoe je gezondheid, welzijn en productiviteit tegelijkertijd kunt verbeteren”, zei hij. Ros stelde dat het voor SEAT een unieke gelegenheid is om met een gerenommeerd instituut als de Amerikaanse Harvard-universiteit samen te werken. “We hebben het gezamenlijke doel om het welzijn van onze ruim 14.000 werknemers te verbeteren, wat de steun aan onderzoek essentieel maakt.”

500_dr-kales008

Gezonde Arbeidsplek
Een van de grootste prioriteiten bij SEAT is goede zorg voor de gezondheid van het personeel. Het eigen medische team bestaat uit 31 specialisten in arbeidsgeneeskunde en -verpleging, cardiologie en traumatologie en biedt hulp op acht medische posten. Er vinden bij SEAT gemiddeld 12.000 medische onderzoeken per jaar plaats. De onderneming beschikt ook over twee eigen ambulances en een team voor spoedeisende hulp dat 24 uur per dag klaarstaat. Bovendien opent SEAT eind dit jaar een CARS-centrum voor gezondheidszorg, preventieve zorg en revalidatie.

SEAT heeft dit jaar het certificaat voor Gezonde Arbeidsplek ontvangen. Het is daarmee het enige industriële bedrijf van Spanje dat dit predicaat draagt. Het wordt uitgereikt door AENOR en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO promoot het internationaal. Tot de criteria om het certificaat voor Gezonde Arbeidsplek te verwerven behoort een systeem dat de gezondheid, veiligheid en het welbevinden op de werkplaats bevordert en beschermt.

Geef een antwoord