Seat

Recordinvesteringen SEAT: vier nieuwe modellen in de komende twee jaar

SEAT investeert tot en met 2019 zo’n 3,3 miljard euro in faciliteiten, fabrieken en Research & Development. Dit kondigde SEAT-topman Jürgen Stackmann aan tijdens een bezoek van de Spaanse minister president Mariano Rajoy. De recordinvestering leidt onder meer tot de introductie van vier nieuwe modellen in de komende twee jaar.

Het bedrag van 3,3 miljard euro komt vooral ten goede aan de ontwikkeling en productie van vier modellen die in de komende twee jaar worden geïntroduceerd. SEAT-topman Stackmann daarover: “Deze grootste investering van het merk ooit is onderdeel van een ambitieus plan dat als doel heeft de sinds 2013 stijgende verkopen van SEAT een extra impuls te geven. Door te focussen op innovatie maken we het merk nog sterker en competitiever. Bovendien behouden we hierdoor werkgelegenheid. Het eerste nieuwe model is een compacte SUV, die begin 2016 wordt gepresenteerd.”

Sleutelrol voor SEAT in strategie Volkswagen Groep
Het recordinvesteringsbedrag is onderdeel van de investeringen die de Volkswagen Groep afgelopen mei aankondigde. Volgens SEAT-bestuurslid Dr. Francisco Javier Garcia Sanz vervult Spanje een sleutelrol in de strategie van de Volkswagen Groep: “Het bedrag onderstreept de aanjagersrol van SEAT binnen de Spaanse economie nog eens. Deze investeringen vormen een garantie voor de toekomst, ook al omdat de positie van SEAT binnen het Volkswagen-concern wordt versterkt. SEAT is in Spanje het bedrijf dat het meest investeert in R&D.”

01-Recordinvesteringen-SEAT

SEAT belangrijke pijler Spaanse industrie
Dankzij een eigen Technical Center is SEAT de enige autoproducent die in staat is om in Spanje auto’s te ontwerpen en te ontwikkelen. De laatste vijf jaar investeerde SEAT ook al 1,4 miljard euro in R&D. SEAT is als grootste autofabrikant in het land een belangrijke pijler van de Spaanse economie en draagt circa 1% bij aan het nationale Bruto Binnenlands Product (4% aan dat van Catalonië). Veel middelgrote bedrijven zijn leverancier van SEAT. Daarmee is het merk goed voor circa 70.000 directe en indirecte banen. Het investeringsbedrag heeft uiteraard ook positieve gevolgen voor toeleveranciers door een grotere vraag naar onderdelen en componenten.

Presidentieel bezoek
De officiële aankondiging van de recordinvesteringen van SEAT werd gedaan in het bijzijn van de Spaanse minister president Mariano Rajoy. Tijdens zijn eerste bezoek aan de fabriek in Martorell nam hij een kijkje in het SEAT Design Center en op de ontwikkelingsafdeling. Aansluitend werd de minister president per Leon ST TGI (CNG/aardgas) vervoerd naar de ‘Meisterbock’ waar de kwaliteit van de modellen tijdens de laatste ontwikkelingsfase en de introductieperiode wordt gewaarborgd.
04-Recordinvesteringen-SEAT
40 jaar SEAT Technical Centre
Het presidentiële bezoek viel samen met het 40-jarige bestaan van het SEAT Technical Centre (CTS). De oprichting hiervan was een keerpunt voor SEAT en de Spaanse auto-industrie. Belangrijke modellen als de Ibiza, de Leon, de Alhambra en de Toledo werden hier ontwikkeld. Het CTS is bovendien nauw betrokken bij projecten van de Volkswagen Groep en een belangrijke aanjager van lokale en nationale industrie. Het ontwikkelingscentrum beschikt over een terrein van 200.000 m2. Aan het einde van dit jaar zijn er zo’n 1.000 technici in dienst.

One thought on “Recordinvesteringen SEAT: vier nieuwe modellen in de komende twee jaar

Geef een antwoord