Jaguar

Nieuwe Jaguar F-PACE verbreekt Guinness World Record met grootste ‘loop the loop’ ooit

Aan de vooravond van zijn wereldpremière op de internationale autoshow van Frankfurt (IAA) heeft de nieuwe Jaguar F-PACE op spectaculaire wijze een Guinness World Record op zijn naam geschreven. Jaguars nieuwe performance crossover voltooide de grootste looping ooit. Deze unieke prestatie was tevens het startsein voor de wereldwijde verkoop.

Maanden van planning gingen vooraf aan de recordpoging om ’s werelds grootste, 19,08 meter hoge looping te voltooien met een auto. Een team van ingenieurs, wiskundigen en veiligheidsexperts namen elk detail op het gebied van fysica, snelheid en afmetingen in ogenschouw, om er zeker van te zijn dat de unieke stunt vlekkeloos zou verlopen.

De Jaguar F-PACE werd bestuurd door de Britse stuntrijder Terry Grant, die twee maanden lang een intensief trainingsprogramma volgde ter voorbereiding op de extreme krachten van 6,5 G die hij tijdens de recordpoging te verduren kreeg. Dat is zelfs meer dan astronauten in een spaceshuttle voor hun kiezen krijgen. “Het voltooien van de grootste looping ooit is een heel bijzonder moment in mijn carrière”, zegt Terry Grant. “Het enorme prestatiepotentieel en de lichtgewicht structuur van de Jaguar F-PACE gaven mij het volste vertrouwen dat ik het Guinness World Record zou verbeteren.”

Foto (c) Peter Macdiarmid
Foto’s (c) Peter Macdiarmid

Jaguar F-PACE First Edition
De nieuwe Jaguar F-PACE biedt een ongeëvenaarde combinatie van prestaties, design en functionaliteit. Het is een crossover met het DNA van een sportauto en ruimte voor vijf passagiers met hun bagage. Jaguar viert de verkoopstart van de nieuwe F-PACE met een in gelimiteerde aantallen verkrijgbare First Edition-uitvoering is naar keuze voorzien van de 279 kW (380 pk) sterke V6 Supercharged benzinemotor of van de V6 dieselmotor met 220 kW (300 pk). Tot de uitrusting behoren onder meer 15-spaaks Double Helix 22-inchwielen, full-LED koplampen, Adaptive Dynamics en een panoramisch schuifdak. De exterieurkleur Caesium Blue is exclusief aan de First Edition voorbehouden. Het interieur is voorzien van onder meer Windsor-lederen bekleding in Light Oyster, het geavanceerde InControl Touch Pro-infotainmentsysteem en een 12,3-inch digitaal instrumentencluster.

One thought on “Nieuwe Jaguar F-PACE verbreekt Guinness World Record met grootste ‘loop the loop’ ooit

Geef een antwoord