Jaguar

Jaguar XJ: ultieme premium Sedan nog verder verbeterd

Jaguar heeft de sportieve, luxueuze XJ verder verbeterd en verfijnd. Bovendien kondigt het merk een nieuwe topversie aan: de XJR575. Verder zijn er talloze technologie-upgrades én de nieuwste intelligente veiligheidsvoorzieningen aan boord. Voor de introductie van de XJR575 interviewde presentatrice/coureur Amanda Stretton Jaguars Wayne Burgess, Production Studio and SVO Projects Director.

De XJ is het topmodel van Jaguars modellengamma. Het indrukwekkende, verfijnde model verenigt ultieme luxe met sportieve dynamiek. De auto is hoofdzakelijk uit aluminium opgebouwd en kenmerkt zich door perfecte lijnen, vormgeving en afwerking. Door de manier waarop de carrosserie is opgebouwd, zijn minder panelen en dus lassen nodig dan met traditionele bouwwijzen. Daardoor is deze luxueuze premium sedan bijzonder dynamisch, efficiënt en verfijnd.

XJR575
De nieuwe Jaguar XJR575 is de meest dynamische versie van het XJ-gamma. Jaguar Land Rovers 5.0 liter V8 met supercharger levert in deze uitvoering 423 kW (575 pk) vermogen en een koppel van 700 Nm. Daarmee accelereert de sportieve premium sedan in slechts 4,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid van de XJR575 ligt op 300 km/uur, te bereiken in slechts 44 seconden. Deze versie – die ook leverbaar is met 15 centimeter langere wielbasis – verstevigt de positie van de XJR als Jaguars snelste XJ sedan.

Klanten hebben voor de XJR575 de keuze uit twee speciale carrosseriekleuren van Jaguar Land Rovers Special Vehicle Operations: Velocity Blue en Satin Corris Grey. De Jaguar XJR575 is voorzien van speciaal ontwikkelde exterieurdetails, zoals de nieuwe achterspoiler, de dorpels, de opnieuw vormgegeven voorbumper en de onderste luchtinlaten met Gloss Black omlijsting. Verder onderscheiden de nieuwe badges en dubbele louvres in de motorkap de XJR575 uiterlijk van de andere versies van de XJ. Glanzend zwarte Farallon 20-inchwielen en rode remklauwen vormen de dynamische finishing touch van deze speciale uitvoering.

De XJR575 is – net als alle versies van de XJ – uitgerust met Adaptive LED-koplampen, die een natuurlijker licht geven dan bi-xenonlampen. De koplampen omvatten het Adaptrive Front-lighting System, actieve en passieve bochtverlichting en automatisch grootlicht.

Het interieur van de XJR575 voorziet Jaguar van speciale dorpelpanelen met reliëf, 575-gravures en bekleding met diamantpatroon met keuze uit de kleurencombinaties Jet/Jet en Ivory/Jet en afgewerkt met extra 575-logo’s. De sportstoelen in de XJR575 zijn voorzien van verstelbare wangen voor extra zijdelingse steun in bochten.

Geef een antwoord