Jaguar

Jaguar lanceert XF en XF Sportbrake Chequered Flag

Jaguar onthult als onderdeel van het nieuwe modeljaar de speciale Chequered Flag uitvoering van de XF Saloon en de XF Sportbrake.

De Chequered Flag uitvoering heeft een aantal unieke uiterlijke kenmerken en bijzondere interieurdetails. Ook deze speciale versie is leverbaar met de efficiënte en betrouwbare Ingenium diesel- en benzinemotoren. Ian Callum, Jaguar Director of Design, zegt: “The XF Saloon and Sportbrake combine the elegance and exceptional performance which underline all Jaguars. Both XF models feature beautiful silhouettes giving them a dynamic appearance perfectly suited to the Chequered Flag badge.”

Unieke designelementen
De Chequered Flag uitvoeringen onderscheiden zich met unieke badges op de flanken, een dynamische voorbumper, Black Pack, In carrosseriekleur gespoten sideskirts, een spoiler op de bagageklep en 18-inch Chalice hoogglans zwarte lichtmetalen wielen. De nieuwe speciale uitvoering is in drie carrosseriekleuren verkrijgbaar: Yulong White, Santorini black en Eiger Grey.

Met leder bekleed R-Sport interieur
Het interieur van de XF Saloon en XF Sportbrake Chequered Flag valt op door designelementen, waaronder unieke instaplijsten met logo’s en een instrumentenpaneel met Dark Hex aluminium afwerking. Daarnaast heeft deze versie een volledig met leder bekleed R-Sport interieur in de kleuren Jet/Jet of Jet/Red. Beide zijn voorzien van contrasterende stiksels.

Bevat een aantal populaire opties
De speciale uitvoering is daarnaast uitgerust met een aantal populaire opties, waaronder Navigation Pro met InControl Connect Pro en een Live Traffic functie die bestuurders helpt om verkeersopstoppingen te vermijden. Daarnaast kunnen gebruikers via een computer of app routes met het navigatiesysteem delen. De Share ETA functie biedt handige informatie, zoals beschikbare parkeerplaatsen en bijvoorbeeld informatie over brandstofprijzen. Daarnaast zijn er nog een 12,3-inch Interactive Driver Display en keyless entry.

Als onderdeel van het nieuwe modeljaar is een nieuw Smartphone pack – met Apple CarPlay en Android Auto- voortaan standaard op alle uitvoeringen van de Jaguar XF. De technologie laat de gebruiker geselecteerde apps van zijn smartphone op het 10-inch touchscreen gebruiken.

Verschillende krachtige benzine- en dieselmotoren
De Chequered Flag uitvoering is met verschillende efficiënte en krachtige benzine- en dieselmotoren te verkrijgen, met zowel achterwielaandrijving (RWD) als vierwielaandrijving (AWD):

Benzine
• Ingenium 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 183 kW (250 pk), RWD/AWD
• Ingenium 2,0-liter viercilinder benzinemotor met 220 kW (300 pk), RWD/AWD

Diesel
• Ingenium 2,0-liter viercilinder dieselmotor met 132 kW (180 pk), RWD/AWD
• Ingenium 2,0-liter viercilinder dieselmotor met 176 kW (240 pk), AWD
• 3,0-liter zescilinder benzinemotor met twee turbo’s 220 kW (300 pk), RWD

Een elegant design
De Jaguar XF brengt een ongeëvenaarde mix van design, luxe, technologie en verfijning naar het D-segment. Dat wordt nog eens versterkt door het uitstekende rijgedrag. De XF heeft een dynamisch silhouet dat gevormd wordt door het aluminium platform van Jaguar. De XF combineert een elegant design met perfecte proporties die kenmerkend zijn voor alle modellen van Jaguar.

De lichtgewicht constructie en het geoptimaliseerde rijgedrag van de Jaguar XF zorgen voor de perfecte balans tussen comfort en dynamiek. All-Surface Progress Control levert zijdezachte, traploze tractie op gladde ondergrond, terwijl actieve vierwielaandrijving en de Intelligent Driveline Dynamics leiden tot krachtige prestaties en praktisch gemak.

Het interieur is een combinatie van hoogwaardige materialen, traditioneel Jaguar vakmanschap en intuïtieve technologieën. Waaronder een configureerbaar 12,3-inch Interactive Driver Display, een head-up display met lasertechniek en het Touch Pro infotainmentsysteem.

Geef een antwoord