Toyota

Nieuwe Prius: meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

Toyota voegt met de vierde generatie Prius een nieuw indrukwekkend hoofdstuk toe aan zijn lange hybride historie. Mét een hybride aandrijflijn van de nieuwste generatie en een volledig nieuw onderstel en design. Het resultaat is een auto die de benchmark is qua verbruik en emissies. Met meer rijplezier en veiligheid dan ooit.

Elke generatie Prius is zuiniger en schoner dan de versie ervoor. De stappen die de nu gepresenteerde vierde generatie Prius maakt, zijn echter het grootst van allemaal. Zonder nu al cijfers vrij te geven, claimt Toyota met de nieuwe Prius de zuinigste hybride ter wereld in huis te hebben. Zónder de auto met een stekker op te hoeven laden. Vooral het verbruik op de snelweg is aanzienlijk verbeterd. Maar er is meer.

Elke generatie Prius is zuiniger en schoner dan de versie ervoor. De stappen die de nu gepresenteerde vierde generatie Prius maakt, zijn echter het grootst van allemaal. Zonder nu al cijfers vrij te geven, claimt Toyota met de nieuwe Prius de zuinigste hybride ter wereld in huis te hebben. Zónder de auto met een stekker op te hoeven laden. Vooral het verbruik op de snelweg is aanzienlijk verbeterd. Maar er is meer.

Toyota-Prius-september-2015-3

Thermische efficiency hoogste ter wereld
Voor een betere efficiency, minder gewicht en prestaties van een hoger niveau, hebben de technici van Toyota de Full Hybrid aandrijflijn grondig vernieuwd. Een treffend voorbeeld is de thermische efficiency van de benzinemotor van ruim 40 procent, het hoogste cijfer ter wereld. Verder zijn bepaalde onderdelen compacter dan voorheen en/of voor een betere gewichtsverdeling anders gepositioneerd. De nieuwe nikkel-metaal (NiMH) accu is kleiner en kent betere prestaties.

Prius eerste Toyota op nieuw modulair platform
De vierde generatie Prius is de eerste Toyota die op het nieuwe modulaire Toyota New Generation Architecture (TNGA) platform staat. Dit maakt een lager zwaartepunt dan voorheen mogelijk. Legio voordelen zijn voor de bestuurder. Hij profiteert van een verbeterde stabiliteit en meer rijdynamiek. De Prius reageert alerter en de acceleratie verloopt stiller en geeft een meer lineair gevoel, in lijn met het motortoerental.

Toyota-Prius-september-2015-2

Prius veiliger dan ooit
Met standaard Toyota Safety Sense aan boord, is de Toyota Prius veiliger dan ooit. Het pakket actieve veiligheidssystemen is uitgebreid met voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC). Het bestaat verder uit een Pre-Collision System (PSC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Gedurfd en vernieuwend design
De nieuwe Prius kent een herkenbaar krachtig design met onderscheidende LED achterlichten en LED koplampen. Een vormgeving die gedurfd en vernieuwend is en deel uitmaakt van het DNA van de Prius. Net als relaxed rijden, wat dus ook een eigenschap van de nieuwe Prius is. De standaard automaat neemt vooral in het drukke Nederlandse verkeer stress weg.

Toyota-Prius-september-2015-17

Prius populairste hybride model van Nederland
Toyota baarde in 1997 veel opzien toen het de eerste generatie Prius toonde, ’s werelds eerste Full Hybrid die in serieproductie ging. Drie jaar later kwam de Prius naar Nederland. Wereldwijd zijn inmiddels meer dan 3,5 miljoen Prius modellen verkocht waarvan 50.000 in Nederland. Hiermee is de Prius de populairste hybride auto van het land. De Prius is sinds jaar en dag de ambassadeur van Toyota’s innovatieve hybride technologie en de vierde generatie is hier geen uitzondering op.

Toyota hybride offensief op IAA Frankfurt Motor Show
De nieuwe Toyota Prius schittert op de IAA Frankfurt Motor Show 2015 die van 17 tot en met 27 september voor het publiek geopend is. Bezoekers staan op de Toyota stand in Hal 8 oog in oog met een waar hybride offensief, want ook de Toyota RAV4 Hybrid en de tweede versie van de hybride crossover Toyota C-HR Concept zijn hier te zien. Laatstgenoemde beleeft er zelfs zijn werelddebuut.

Toyota-Prius-september-2015-4

Geef een reactie