Kia

Kia cee’d met nieuwe 1.0-liter T-GDi motor leverbaar

Kia cee’dTijdens de AutoRAI begin dit jaar nog één van de grote nieuwtjes op de Kia-stand. Ny maakt Kia de prijzen bekend van de GT-Line en de uitvoeringen die leverbaar zijn in combinatie met de gloednieuwe 1.0-liter T-GDi motor. De nieuwe compacte krachtpatser van Kia is – in de ComfortLine uitvoering – leverbaar vanaf € 19.995,-.

De 1.0-liter is de eerste van Kia’s aankomende reeks van afgeslankte motoren en is speciaal ontworpen om zuiniger te werken, terwijl hij tegelijkertijd fors presteert en snel reageert op de wensen van de bestuurder. De cee’d is het eerste model van Kia waarin de motor in twee versies: van 74 kW (100 pk) en van 88 kW (120 pk) leverbaar is. In de toekomst zal de nieuwe motor ook in andere Europese modellen van Kia gebruikt gaan worden.

Sportieve en veelzijdige GT-Line
Kia presenteert ook de prijzen van de GT-line, die ontwikkelt werd voor alle cee’d carrosserie varianten; de vijfdeurs cee’d, driedeurs pro_cee’d en cee’d Sportswagon. De cee’d GT-Line is leverbaar vanaf € 25.495,- en verkrijgbaar met de 1.0-liter T-GDI of de opgewaardeerde 1.6-liter CRDi dieselmotor (136pk). De GT-Line combineert het sportieve uiterlijk van de high performance Kia cee’d GT en pro_cee’d GT, met de veelzijdigheid van de cee’d modelfamilie.

Op de prijslijst staan ook de prijzen vermeld van de nieuwe zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT) in combinatie met de 1.6-liter CRDi dieselmotor, die Kia in-house ontwikkelde. De DCT kan een motorkoppel tot 300 Nm aan, meer dan de zesversnellings-automaat met koppelomvormer die hij in de cee’d GT Line vervangt.

One thought on “Kia cee’d met nieuwe 1.0-liter T-GDi motor leverbaar

Geef een antwoord