Volkswagen

Nederlands publieksdebuut Volkswagen California op Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht

2_Volkswagen-California-drieVan 7 tot en met 11 oktober wordt in de Utrechtse jaarbeurshallen de bekende Kampeer en Caravan Jaarbeurs georganiseerd. Het ideale platform voor Volkswagen om de nieuwe Volkswagen California aan het Nederlandse publiek te presenteren. Van de nieuwste California worden drie modellen leverbaar die ongetwijfeld het succes van hun voorganger naadloos zullen voortzetten.

Goed nieuws voor de (kampeer-)liefhebbers van de Volkswagen California: het Volkswagen Campercentrum Nederland start binnenkort de voorverkoop van het nieuwe model dat op de Transporter van de zesde generatie gebaseerd is.

2_Volkswagen-California-drieLet’s go to the Beach
De California Beach is de perfecte combinatie van een personenauto met maximaal zeven zitplaatsen en een kampeerauto met vijf slaapplaatsen. De Beach heeft het bekende, handmatig te bedienen hefdak. Met één aparte tweepersoons neerklapbare bank en opbergvak, of één neerklapbare driepersoons bank met Multiflexboard, is de auto voor dagelijks gebruik én voor kampeertrips het ideale vervoermiddel. Vanzelfsprekend is deze California-uitvoering voorzien van rolgordijnen en draaibare voorstoelen. De Beach wordt in Nederland geleverd met een compacte keuken om te voldoen aan de Nederlandse kampeerauto-eisen.

9_Volkswagen-California_neerklapbare bankFrom Coast to Coast
Nieuw in het leveringsprogramma is de California Coast. Ook deze versie heeft een handmatig te bedienen hefdak en daarnaast meubels van aluminium met een fris houtdecor. De Coast is dan ook meer een reisauto dan een personenauto zonder dat de praktische toepassingsmogelijkheden verloren zijn gegaan. Met maximaal vijf zitplaatsen toont de Coast het slimme concept van de California aan. De keukenunit is uitgerust met een roestvrijstalen spoelbak met besteklade, een koelkast met een inhoud van 42 liter en een tweepits kooktoestel met piëzo-ontsteking.

Into the Ocean
De zeer uitgebreide standaarduitrusting van de California Ocean omvat onder meer een standkachel, een Climatronic airco, dubbelglas en elektrische te sluiten deur en achterklep. Het hefdak kan elektrohydraulisch geopend en gesloten worden. De nieuwe LED-verlichting in het hefdak en achter in de camper zorgt voor een aangename sfeer.

VW California Ocean

Kampeercomfort van topniveau
De California-modellen hebben als opvallende eigenschap het opklapbare bed bovenin. De auto is 1,99 meter hoog. Detailverbeteringen hebben het concept nog verder verfijnd: bijvoorbeeld de multifunctionele houder voorin, geschikt voor een drinkbeker, een asbak of een handdoekje. De kampeerstoelen en –tafel kunnen plaatsbesparend in de achterklep worden opgeborgen. De California Beach, Coast en Ocean beschikken standaard of optioneel over talrijke innovaties van de nieuwste T-serie: van de geavanceerde rij-assistentiesystemen met ‘App Connect’ tot het adaptieve onderstel.

Volkswagen CaliforniaZuinigheid én rijplezier
De moderne motoren springen zuinig met de brandstof om (6,3 liter, 164 g/km) zonder in te boeten aan rijplezier. Alle nieuwe TDI-Motoren, van 62 tot 150 kW, voldoen aan de Euro 6-eisen en beschikken over BlueMotion Technologie met start-stop-systeem. Het gemiddelde brandstofverbruik kon door de nieuwe motoren met zo’n 15% worden teruggebracht. Later dit jaar zullen meer aandrijfcombinaties leverbaar worden, zoals DSG en vierwielaandrijving 4MOTION, en twee benzinemotoren van 110 en 150 kW. De prijzen van de drie California-modellen zijn nog niet bekend.

Populaire kampeervriend
Sinds de introductie in 1988 is de California ononderbroken populair onder reislustige kampeerders. Wereldwijd zijn er tot op heden 111.000 California-buscampers verkocht. Wie niet in de gelegenheid is om de beurs in Utrecht te bezoeken, krijgt van 22 tot en met 24 oktober een herkansing tijdens de ‘Najaar Show’ in het Camper Centrum Nederland in Amersfoort. Het Camper Centrum, gespecialiseerd in compacte campers, neemt een unieke positie in ten opzichte van de concurrentie: het is wereldwijd de énige Volkswagen-dealer die zich uitsluitend bezig houdt met de verkoop, het onderhoud, de reparatie en de verhuur van Volkswagencampers. Dus: kennis van zaken en ervaring van het allerhoogste niveau.

One thought on “Nederlands publieksdebuut Volkswagen California op Kampeer en Caravan Jaarbeurs Utrecht

Geef een antwoord