Algemeen Volkswagen

Consumentenbond: up! is ‘Beste uit de test’

UPDe Volkswagen up! is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’ in de categorie stadsauto’s. Het is voor het eerst dat de consumentenorganisatie dit predicaat ook aan auto’s toekent. De Golf kwam in zijn klasse als beste uit de bus en werd eveneens met het predicaat onderscheiden.

Om het ‘Beste uit de test’-label te krijgen, moeten auto’s bovengemiddeld hoog scoren op veel essentiële punten. Belangrijke criteria zijn rijgedrag en gebruiksgemak. Bovendien komen auto’s alleen voor het Consumentenbond-predicaat in aanmerking als ze de maximale score van vijf sterren bij EuroNCAP hebben behaald. Bovendien moet zij goed zijn voor minstens vier van de vijf sterren bij de EcoTest . Afschrijving en betrouwbaarheid zijn ook belangrijke beoordelingspunten.

up! de betrouwbaarste
De Consumentenbond riep de up! in zijn klasse uit tot ‘Beste uit de test’. Hij scoorde vooral met zijn comfort, ruimteaanbod en rijkwaliteiten. Bovendien roemde de Consumentenbond de goede veiligheidssystemen, waaronder City Emergency Braking. En daarbij bleek de up! ook nog eens de meest betrouwbare auto te zijn in zijn segment.

Golf maakt reputatie opnieuw waar
De Golf maakte bij de Consumentenbond zijn ijzersterke reputatie wederom waar. Hij werd ‘Beste uit de test’ door zijn ruimteaanbod, het goede weggedrag, het hoge comfortniveau en het perfecte uitzicht rondom. Ook de zuinigheid van de benzine- en dieselmotoren speelde een belangrijke rol in de hoge overall-score.

Alle testresultaten in Consumentenbond Autogids 2015
De Consumentenbond publiceert alle testresultaten in Autogids 2015. Deze is te koop bij tijdschriftenkiosken, supermarkten en benzinestations. Leden van de Consumentenbond ontvangen de gids gratis.

Geef een reactie