Algemeen

Grote Duitse verzekeraar kiest voor TomTom Telematics

audi navigatieTomTom Telematics gaat samenwerken met Signal Iduna, toonaangevende aanbieder van verzekeringen in Duitsland. Signal Iduna heeft een innovatieve, nieuwe autoverzekeringspolis gelanceerd via zijn label sijox. Dit merk van Signal Iduna richt zich op jonge automobilisten. Deze ‘AppDrive powered by TomTom’ gebruikt een smartphone-app om bestuurders feedback te geven over hun rijgedrag. Dit stimuleert het veiligheidsbewustzijn van jonge automobilisten.

‘AppDrive powered by TomTom’ laat praktische gegevens uit het telematicasysteem LINK 100 van TomTom op de smartphone van de bestuurder zien, zoals hard remmen, bruusk sturen en accelereren. Polishouders die de app afnemen, profiteren van een directe korting op het sijox-verzekeringspakket ‘My Mobility’ van Signal Iduna. Hoe langer de bestuurder verantwoord rijdt, hoe hoger de korting wordt. Dit moedigt jonge bestuurders aan om veiliger en efficiënter te rijden.

Verzekerden kunnen het LINK 100-apparaat van TomTom, dat bij het verzekeringspakket in zit, eenvoudig zelf installeren door de stekker in de diagnostische poort van de auto te steken. Vanaf dat moment krijgt de automobilist feedback over zijn of haar rijgedrag. Hierbij is de locatieprivacy van bestuurders volledig gewaarborgd doordat de LINK 100 de positie van de auto niet doorgeeft.

“We zijn verheugd dat een toonaangevende verzekeraar als Signal Iduna voor TomTom Telematics kiest om nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Onze technologie blijft partners in de verzekerings- en automotive sector ondersteunen om een nieuwe generatie jonge bestuurders de handvatten te geven om risico’s in te schatten en hun rijgedrag veiliger te maken.”

TomTom Telematics is een businessunit van TomTom, die zich volledig richt op fleet management en voertuigtelematica. Het WEBFLEET-platform van dit bedrijf is een Software-as-a-Service-oplossing (SaaS). Die wordt gebruikt door kleine en grote bedrijven om de voertuigprestaties te verbeteren, brandstof te besparen, bestuurders te ondersteunen en de wagenparkefficiëntie in haar algemeenheid te verhogen.

Geef een antwoord