Algemeen

TomTom Telematics lanceert WEBFLEET in Chili en Mexico

TomTom Telematics lanceert het met awards onderscheiden fleet management-platform WEBFLEET in Chili in Mexico. Bedrijven in deze twee landen hebben hierdoor toegang tot de innovatieve fleet management-technologie van TomTom, die ze helpt hun operationele efficiëntie te verbeteren en de concurrentie met andere bedrijven beter aan te gaan. WEBFLEET combineert rijke functionaliteiten met ISO 27001-gecertificeerde standaarden van databeschikbaarheid en veiligheid.

“Commerciële wagenparken vormen de smeerolie van zowel de Mexicaanse als de Chileense economie, maar zorgen tegelijkertijd voor milieuvervuiling. Om klanten te bedienen, zetten bedrijven hun voertuigen bovendien vaak in stedelijke gebieden in, waar ze te maken krijgen met verkeersopstoppingen en veranderingen in werkschema’s”, zegt Javier Cañestro, Director Business Development Latin America bij TomTom Telematics.

“Volgens de meest recente TomTom Traffic Index 2015 is Mexico Stad de stad met de meeste verkeersopstoppingen, en het Chileense ministerie van Mileu kondigt voor het eerst in zestien jaar een ecologische noodsituatie af voor de stad vanwege de hoge smogconcentratie. WEBFLEET biedt meer inzicht in de activiteiten van het wagenpark en combineert professionele navigatie en verkeersinformatie van wereldklasse met een met awards onderscheiden technologie die bestuurders helpt hun rijstijl te verbeteren, en zakelijke berijders helpt minder tijd op de weg door te brengen en minder brandstof te verbruiken.”

De lancering volgt op de acquisitie in 2013 van Coordina (Gestion Electronica Logistica, S.L.), de Spaanse marktleider op het gebied van fleet management-oplossingen, en bouwt voort op de bestaande infrastructuur in beide landen.

Met meer dan acht miljoen operationele commerciële voertuigen in deze landen en een telematicapenetratie van ongeveer zeven procent1, bieden zowel Mexico als Chili aantrekkelijke marktkansen voor TomTom Telematics.

One thought on “TomTom Telematics lanceert WEBFLEET in Chili en Mexico

Geef een reactie