Algemeen Autosport

Racen op Circuit Zandvoort bij Move Amsterdam

Woensdag heeft Move Mobility Experience de deuren voor het publiek heropend. Met hygiënemaatregelen, een geheel nieuw thema en nieuwe attracties. Hoogtepunt is het nieuwe circuit van Zandvoort op schaal waar tegen elkaar geracet kan worden met op afstand bestuurbare raceauto’s. 

Het is of de tijd heeft stilgestaan de afgelopen periode. Nu er sprake is van een versoepeling van de maatregelen is het tijd om weer in beweging te komen. Move helpt een handje, met een geheel nieuwe thema en nieuwe attracties waar bezoekers ook zelf in actie moeten komen: Time to Move. 

Vooraf reserveren

Racen op Circuit Zandvoort bij Move Amsterdam 

Afgelopen oktober lanceerde Move een compleet nieuwe Mobility Experience naast het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tienduizenden bezoekers wisten inmiddels hun weg te vinden naar dit iconische gebouw, maar door het coronavirus moest de Experience tijdelijk dicht. Gelukkig mag Move met inachtneming van de RIVM richtlijnen weer open. Door de maatregelen moeten bezoekers nu vooraf een tijdsvak reserveren op de website. Zo is er telkens voldoende ruimte om 1.5 meter afstand te waarborgen en kan de ruimte tussen de tijdvakken grondig schoongemaakt worden.

Racen op Circuit Zandvoort bij Move Amsterdam 

Nieuw thema en nieuw attracties

Gelijktijdig met de heropening wordt ook een geheel nieuw thema onthuld: Time to Move. Dit thema staat in het teken van geschiedenis, heden en toekomst van mobiliteit. Tijdens het bezoek aan Move maakt iedere bezoeker aan de hand van een (privé)gids een reis door de tijd. Na deze unieke tour is het tijd om ook zelf in actie te komen.

Zo kunnen bezoekers op professionele wielrenfietsen tegen elkaar sprinten over een fictief wieler parcour en kan met één van de Porsche simulatoren over verschillende circuits geracet worden. Dé nieuwste attractie is de racebaan waarmee met bestuurbare mini raceauto’s over een perfect op schaal gemaakt circuit van Zandvoort geracet kan worden. 

Of neem plaats in de zelfrijdende auto, waarmee je virtueel door de stad van de toekomst rijdt. Uiteraard staan er ook verschillende gave raceauto’s tentoongesteld, zoals de Audi e-Tron Vision GT, de Skoda Supersport, een Audi Quattro en Hollywoodster Herbie. 


De tijd vliegt voorbij en gelukkig is er dan nog even tijd om bij te komen en te discussiëren over de toekomst van mobiliteit met een drankje en gebakje in restaurant Madame Cyclette.

Move is een huis voor mobiliteit vlakbij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Move organiseert interactieve tentoonstellingen, talks en events die verschillende perspectieven laten zien op de toekomst van mobiliteit. Hiermee wil Move jou inspireren om na te denken over mobiliteit – nu en in de toekomst. Move is een initiatief van Pon, de grootste mobiliteitsgroep van Nederland, en huisvest de Mobility Experience, met wisselende interactieve tentoonstellingen voor het hele gezin, een evenementencentrum, restaurants, een fietswinkel en nog veel meer.

Geef een antwoord