Algemeen Audi

Capgemini en Audi starten nieuwe joint venture XL2

Het consultancybedrijf Capgemini en Audi zijn een joint venture gestart – XL2. De twee partijen gaan ondersteuning bieden bij de digitale transformatie op het gebied van SAP S/4HANA® en clouddiensten. XL2 gaat dat voornamelijk voor Audi en de overige merken van de Volkswagen Group doen. De twee wereldwijde spelers die zich in XL2 hebben verenigd, willen de projectactiviteiten geleidelijk uitbreiden en binnen vijf jaar een krachtig en gevarieerd team van specialisten kunnen aanbieden.

“XL2 is een spannend nieuw merk dat zich binnen de markt onderscheidt door een flexibele startup-cultuur te combineren met de ervaring en capaciteiten van twee marktleiders,” aldus Markus Winkler, Global Head Automotive Sector bij Capgemini. “De mensen van XL2 zullen de digitale transformatie binnen de auto-industrie vormgeven met de meest geavanceerde technologieën. We zijn blij om onze krachten met Audi te kunnen bundelen.”

End-to-end

XL2 gaat end-to-end digitale productie mogelijk maken en omvat alle centrale processen, inclusief productieplanning, logistiek, financiën, onderhoud, kwaliteit en materiaalbeheer. De eerste aandachtsgebieden voor Audi zijn SAP-projecten voor productie en masterdatamanagement, maar ook de ontwikkeling van cloudgebaseerde applicaties.

Slagvaardig

XL2 wil binnen vijf jaar een slagvaardig team opbouwen om in de toekomst meer projecten te kunnen bedienen. Het bedrijf is daarvoor nu op zoek naar SAP-consultants, softwareontwikkelaars, data-analytici en data-ingenieurs. Van net afgestudeerden tot zeer ervaren experts. Het hoofdkantoor van XL2 is gevestigd in Heilbronn (Duitsland), op korte afstand van de fabriek van Audi in Neckarsulm. De Audi-locatie in Neckarsulm biedt een ideale test- en toepassingsomgeving voor IT-oplossingen op het gebied van digitale productie.

Geef een reactie