Algemeen

‘Apple komt in 2019 met iCar’

Hij lijkt er echt te komen: de elektrische auto van Apple. Bronnen rond de techgigant wisten de Wall Street Journal te vertellen dat de lancering voor 2019 gepland staat. Apple geeft vol gas bij op het project dat onder de naam ‘Titan’ schuilgaat.

Dit blijkt uit het feit dat Apple van plan is om het team van nu 600 mensen te verdrievoudigen naar 1800. Daarvoor worden de slimste engineers en bekenden uit de auto-industrie gerekruteerd. Zo werd kort geleden bekend dat Chrysler-topman Doug Betts overstapte naar Apple, naar verluidt om zich aan te sluiten bij Project Titan.

Zelfrijdende auto
Begin dit jaar ontstond het gerucht dat Apple bezig is aan de ontwikkeling van een volledig zelfrijdende auto. Volgens de bronnen van WSJ is dat nog niet het plan voor de eerste iCar in 2019. Automerk Tesla verwacht wel de eerste te zijn die een compleet autonome auto in de markt zet. Ook Google is hier in samenwerking met Uber druk mee bezig.

Discussie autoverzekering
De voordelen van software-wagens voor de maatschappij zijn betere doorstroom van verkeer, minder ongelukken en minder brandstofverbruik. Maar wat zelfrijdende auto’s gaan betekenen voor autoverzekeringen is nog onduidelijk. Uit een rapport van de Britse overheid blijkt dat voor het ‘rijden’ in een autonome auto waarschijnlijk geen rijbewijs of autoverzekering meer nodig is. Zelf ingrijpen zal echter altijd mogelijk moeten blijven, dus of deze claims kloppen, valt te bezien. Verzekeringsmogelijkheden als de all risk autoverzekering blijven bestaan. Of een auto nu volledig op software rijdt of niet, een goede verzekering is altijd noodzakelijk.

Verwachtingen
De verwachtingen van de eerste Apple-auto zijn hooggespannen. Het bedrijf is een van de grootste en meest innovatieve spelers op het gebied van smartphones, tablets en computers. Apple heeft de drive om continu te blijven verrassen, waardoor het publiek ook veel van deze eerste auto verwacht. Of Apple ook een grootheid wordt in de autosector is nog even afwachten.

Foto (c) Flickr, DonDeBold

Geef een reactie