Nissan

Taxi Electric eerste Nederlandse taxibedrijf met elektrische Nissan e-NV200

LaVoitureNissanE1Het Amsterdamse Taxi Electric is het eerste taxibedrijf dat de nieuwe, volledig elektrische Nissan e-NV200 in gebruik neemt. De emissievrije personenbus rijdt vanaf komende zomer door de straten van Amsterdam. De keuze voor de innovatieve Nissan e-NV200 is het resultaat van de goede samenwerking tussen Nissan en Taxi Electric, dat sinds eind 2011 uitsluitend met emissievrije Nissans LEAF rijdt.

De Amsterdamse onderneming Taxi Electric is het eerste taxibedrijf met een volledig emissievrije vloot. Het bedrijf rijdt sinds 2011 met Nissans LEAF en inmiddels is het aantal elektrische taxi’s toegenomen tot 25. De Nissans LEAF van Taxi Electric hebben gezamenlijk al meer dan 1,5 miljoen probleemloze kilometers afgelegd, waarmee de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de Nissan LEAF nogmaals is onderstreept.

LaVoitureNissanE2Pionier in elektrisch vervoer
Andy Palmer, Executive Vice President bij Nissan, vertelt: ‘Taxi Electric is een van de eerste taxibedrijven ter wereld met uitsluitend elektrische auto’s. Ik ben zeer onder de indruk van de ontwikkeling die het bedrijf heeft doorgemaakt sinds de start in 2011. Het taxibedrijf was de eerste die heeft bewezen dat de Nissan LEAF een gedegen alternatief is voor gebruik als taxi. De volledig elektrische LEAFs hebben in relatief korte tijd enorme afstanden afgelegd en hebben aangetoond hoe betrouwbaar onze elektrische systemen zijn onder veeleisende omstandigheden. De innovatieve denkwijze van Taxi Electric sluit naadloos aan bij die van ons en we zijn ervan overtuigd dat het succes van Taxi Electric zich onveranderd voortzet met de Nissan e-NV200.’

LaVoitureNissanE3Bewezen betrouwbaar
Ruud Zandvliet, oprichter van Taxi Electric, voegt daaraan toe: ‘Wij zijn iets meer dan twee jaar geleden begonnen met tien Nissans LEAF. Die hebben inmiddels allemaal meer dan 100.000 kilometer op de teller en hebben hun betrouwbaarheid bewezen. Sinds afgelopen zomer is het aantal taxiritten flink toegenomen, waardoor wij genoodzaakt waren onze vloot te verdubbelen. Wij zijn bijzonder enthousiast over de Nissan e-NV200, die is immers ontwikkeld voor personenvervoer. Hiermee kunnen wij meer ritten aanbieden en het biedt ons nieuwe kansen en mogelijkheden op zakelijk gebied.’

Uitrol in Europa
Taxi Electric is niet de enige die de Nissan e-NV200 inzet voor taxivervoer. Het gemeentebestuur van de Spaanse stad Barcelona heeft met Nissan overeenstemming bereikt over het promoten van de e-NV200 als taxi in de regio. De productie van de nieuwe Nissan e-NV200 start in mei. De levering van de eerste exemplaren staat gepland voor komende zomer.

Geef een antwoord