Ford

Nieuwe Ford Transit en Transit Connect verslaan concurrentie in extreme Arctic Van Test

Ford Masters Extremes in Ultimate Winter Driving Challenge; Arctic Van Test Double Leaves Rivals out in the Cold
Ford Motor Company heeft een mijlpaal bereikt: een dubbele overwinning in een van de zwaarste autoprestatietests ter wereld – de Arctic Van Test. De Ford Transit en de Ford Transit Connect zijn in hun respectievelijke klassen als eerste geëindigd bij de loodzware vijfdaagse beproeving waarbij zowel auto als bestuurder werden geconfronteerd met extreme uitdagingen in een omgeving van koude, sneeuw en ijs: het noorden van Finland waar de temperatuur tot wel -50 graden Celsius kan dalen.

Na onder andere een slalom over een bevroren vliegveld en een loodzware tocht van 700 kilometer over bevroren wegen met diepe sporen, kwamen de Transits als beste uit de bus in categorieën als brandstofzuinigheid, laadcapaciteit en handelbaarheid.

Ford Masters Extremes in Ultimate Winter Driving Challenge; Arctic Van Test Double Leaves Rivals out in the Cold“Elk nieuw model van de Ford Transit wordt ruimschoots vóór de introductie getest onder de zwaarst mogelijke klimatologische rijomstandigheden. Zij zijn dus bij uitstek voorbereid op precies dit type uitdaging,” aldus Paul Randle, vehicle line director, Global Commercial Vehicles, Ford Europa. “Onze klanten vertrouwen op de Transit als er werk aan de winkel is, en wij zorgen ervoor dat de Transit paraat is, ongeacht de weersomstandigheden.”

Nadat deskundigen van zes verschillende Europese bestelautobladen alle deelnemende bestelauto’s hadden getest, kozen zij beide Transits als winnaar. Daarmee bezorgden zij Ford de eerste dubbele overwinning in de 23-jarige historie van dit evenement. Nadat de auto’s de hele nacht in de vrieskou hadden gestaan, werden ook de start, de verwarming en de ontwaseming getest.

De nieuwe Ford Transit werd eerste of gedeeltelijk eerste in negen van de dertien categorieën waarbij de concurrentie werd gevormd door onder andere Mercedes-Benz, Opel en Volkswagen. De kleinere Ford Transit Connect eindigde in zeven categorieën op de eerste of gedeelde eerste plaats. In vergelijking met concurrenten als Citroën, Renault en Volkswagen maakte de Connect indruk door zijn handelbaarheid en stabiliteit bij gladheid.

Ford Masters Extremes in Ultimate Winter Driving Challenge; Arctic Van Test Double Leaves Rivals out in the Cold“Bij extreme gladheid kwamen de bestelauto’s van Ford overduidelijk als winnaar uit de bus – een enorm voordeel als je beseft dat gladheid door bevriezing overal kan voorkomen, niet alleen op het testcircuit,” zegt Heikki Laurell van Auto Tekniikka ja Kuljetus, het Finse tijdschrift dat het evenement jaarlijks organiseert

De nieuwe Ford Transit is nu te bestellen op alle Europese markten. De nieuwe Transit Connect – International Van of the Year in 2014 – is vorig jaar geïntroduceerd.

Geef een antwoord