Nissan

Vernieuwde Nissan GT-R laat hart nog sneller kloppen

Nissan heeft zijn ultieme sportauto, de GT-R, een stevige fitnessbehandeling gegeven. Hij oogt gespierder en de prestaties zijn nog indrukwekkender dankzij het toegenomen motorvermogen en het verbeterde onderstel. De vernieuwde Nissan GT-R staat als wereldprimeur op de New York International Auto Show.

03-144063_6_11Door het gewijzigde design oogt de Nissan GT-R niet alleen agressiever, het optimaliseert ook de koeling van de motor en de neerwaartse druk op hoge snelheden. Voorbeelden hiervan zijn de grotere ‘V-motion’ grille, de nieuwe voorbumper en de luchtroosters aan weerskanten van de achterzijde. Herkenbare elementen als de ronde achterlichten en de vier uitlaatpijpen zijn behouden. Nieuwe titanium uitlaatdempers en Active Sound Enhancement (ASE) zorgen voor een nog indrukwekkender sound.
06-144060_6_11In het interieur is een compleet nieuw dashboard gemonteerd. Het aantal knoppen is sterk gereduceerd. Meer functies zijn nu te bedienen via de 8-inch touchscreen en de nieuwe Display command control unit tussen de voorstoelen.
02-144070_6_11Powerboost
De 3,8-liter V6 twinturbomotor levert nu 414 kW (570 pk) bij 6.800 tpm en 633 Nm. De zestrapsautomaat met dubbele koppeling is verder verfijnd en de schakelpeddels zijn nu gemonteerd aan het stuurwiel in plaats van de stuurkolom. Door een stijvere carrosserie en gewijzigde wielophanging zijn wegligging en stabiliteit naar een nog hoger niveau getild. De nieuwe Nissan GT-R is leverbaar vanaf komende zomer. Prijzen voor de Nederlandse markt worden in een later stadium bekend gemaakt.

05-144059_6_11

One thought on “Vernieuwde Nissan GT-R laat hart nog sneller kloppen

Geef een antwoord