Algemeen Nissan

Nissan werft Nederlands racetalent tijdens Gamma Racing Days

Nissan is op zoek naar Nederlands racetalent. Tijdens de Gamma Racing Day op 1 en 2 augustus in Assen is de Nissan GT Academy aanwezig. Bezoekers worden uitgedaagd om in speciale racesimulatoren een toptijd neer te zetten met het populaire spel Gran Turismo. De twee beste deelnemers krijgen een ticket voor het Nissan Race Camp in Abu Dhabi waar de Europese finale van de GT Academy plaatsvindt.
nissan race

De Nissan PlayStation GT Academy biedt grote kansen voor mannen en vrouwen met een passie voor racen. Op 1 en 2 augustus 2015 kunnen liefhebbers van 18 jaar en ouder zich kwalificeren via de GT Academy live events tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen. De 10 snelste Gran Turismo®-gamers worden aan het einde van elke dag uitgenodigd om in verschillende tests tegen elkaar te strijden om zo uit te maken wie een plek verdiend naar Race Camp. Naast het tonen van hun rijkunsten als Gran Turismo®-gamer worden de 10 finalisten getest op hun reactievermogen. De serie van tests wordt gecompleteerd door een mediatraining, waarbij het oordeel van een jury doorslaggevend is.

Per dag is er tijdens de Gamma Racing Dday 1 ticket te verdienen voor de felbegeerde Europese finale die dit jaar nóg spectaculairder is. De finale van de competitie, het Race Camp, verhuist van Silverstone naar het indrukwekkende Yas Marina circuit in Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Naast deze geweldige kans om op dit F1-circuit te racen, wacht de winnaar een racecarrière met veel reizen, trainingen op het hoogste niveau, een geweldig team om zich heen en een prachtige auto. De intensieve trainingen stomen de winnaar klaar voor het ultieme doel: een seizoen racen in de Blancpain Endurance Series in een Nissan GT-R NISMO GT3.

Opstap naar top autosport
Sinds de start in 2008 is de GT Academy razend populair, mede door de geweldige resultaten van de winnaars. Eerdere GT Academy-talenten racen inmiddels op hoog niveau. Ze rijden in de 24 uur van Le Mans, de GP3, het FIA World Endurance Championship, de Blancpain GT3 series en de Japanse Super GT series.

“We zijn zeer trots op de GT Academy”, vertelt Kazunori Yamauchi, President of Polyphony Digital Inc., bedenker van Gran Turismo. “Dit jaar hebben we weer een ambitieus programma opgezet om nieuwe fans te interesseren voor Gran Turismo. Zij kunnen zich bewijzen en laten zien dat zij de nieuwe Jann Mardenborough, Lucas Ordoñez of andere NISMO-rijders zijn.”

One thought on “Nissan werft Nederlands racetalent tijdens Gamma Racing Days

Geef een antwoord