Jeep

Nieuwe krachtige 2.2 MultiJet-diesel voor Jeep Cherokee

De Jeep Cherokee 2.2 MultiJet vervangt de sterkste 2.0 MultiJet met 170 pk. Wel blijft de 2.0 MultiJet met 140 pk beschikbaar. Voortaan is de Jeep Cherokee, naast de Trailhawk-topversie met 3.2 V6-benzinemotor, met 140, 185 en 200 pk sterke dieselmotoren te bestellen. Alle voldoen aan Euro6-regelgeving. De nieuwe 2.2 MultiJet-dieselmotor, geproduceerd in het Italiaanse Pratola Serra, levert beide vermogens (185 en 200 pk) in combinatie met een koppel van 440 Nm. Verder wordt de nieuwe dieselmotor altijd gecombineerd met de negentraps automatische transmissie en AWD-aandrijflijn. Jeep verbeterde bij de 2.2 MultiJet met 200 pk de trekkracht (+25%), acceleratie en vermogen (17%) en CO2 met 3% naar 150 g/km. De versie met 200 pk wordt altijd gecombineerd met het uitrustingsniveau Limited, terwijl de dieselmotor met 185 pk altijd een duo vormt met de Longitude-uitvoering.

Standaard is de Jeep Cherokee nog rijker uitgerust. De Jeep Cherokee Longitude, het basismodel, kende al een omvangrijke standaarduitrusting met onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, parkeerhulp achter, 5-inch touchscreen Uconnect infotainment-systeem, audiosysteem met zes speakers, instrumentenpaneel met 3,5-inch TFT monochroomdisplay, climate control en stuurwiel/ pookknop met leder bekleed. Jeep voegt daar nu aan toe: achtvoudig elektrisch verstelbare bestuurdersstoel (en viervoudig elektrisch verstelbare lendensteun), automatisch dimmende binnenspiegel met microfoon, elektrisch bedienbare achterklep, ruitenwissers met regensensor, koplampen met lichtsensor en een bagagenet.

One thought on “Nieuwe krachtige 2.2 MultiJet-diesel voor Jeep Cherokee

Geef een antwoord