Algemeen

Valentijnsdag: Love is in the car!

01-2014-2409-Opel-4-premieres-ParijsValentijnsdag lijkt op het eerste gezicht weinig met auto’s te maken te hebben. Een goede reden voor wijkopenautos.nl om de relatie tussen de twee eens nader te verkennen. Wat blijkt? De liefde en de auto zijn nauwer met elkaar verbonden dan je zou verwachten. Niet alleen bij gepassioneerde autoliefhebbers komen ze samen: ieders liefdesleven is in een meer of mindere mate met de auto verbonden. Reden voor hun om alle feiten eens op een rijtje te zetten in deze Valentijnsdag infographic.

Het eerste beeld dat bij velen zal opkomen wanneer ze aan de relatie liefde-auto denken, is de eerste zoen. Een typische Hollywood-scene. Toch is de auto niet alleen op de filmset een plek voor hartstocht en romantiek. Uit onderzoek blijkt dat 87 procent van alle stellen in Nederland wel eens in de auto gezoend heeft. En daar blijft het vaak niet bij. De auto is na de slaapkamer, de meest populaire plek om de liefde te bedrijven. Hoe dit precies in zijn werk gaat, laten we aan je eigen verbeelding over.

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn in de auto.Tijdens lange en vermoeiende autoritten, kunnen de spanningen tussen geliefden soms hoog oplopen. Het vinden van de juiste weg blijft voor velen een stressvolle onderneming. Zeker wanneer de kinderen op de achterbank onrustig worden, is het een uitdaging om lief voor elkaar te blijven. Of dit altijd lukt, valt te betwijfelen. 37 procent van de autorijders maakt belangrijke relatiekeuzes in de auto. Slechts bij één op de twintig stellen gaat het om een verloving. Laten we er vanwege Valentijnsdag vanuit gaan, dat ook de andere beslissingen een positieve uitkomst hebben.

Valentijnsdag is niet alleen de dag van de bestaande liefde, het is ook de dag van de toekomstige liefde. Wie dus nog geen plannen heeft voor zaterdag: houd je ogen en oren goed open. Volgens ons onderzoek rijdt je Romeo of Julia namelijk in een zwarte auto, Radar Love uit volle borst meezingend. Wie weet neemt de dag, met een beetje hulp van Cupido, toch nog een verrassende wending. Fijne Valentijnsdag en rijd voorzichtig!

One thought on “Valentijnsdag: Love is in the car!

Geef een antwoord