Ford

Ford vermindert blessures bij ‘industriële atleten’

Ford virtual manufacturing forum Photo 4Sinds 2003 heeft Ford blessures bij haar meer dan 50.000 ‘industriële atleten’ in de VS met 70 procent terug gebracht. Dit resultaat is bereikt door middel van nieuwe ergonomische technologieën zoals het virtueel produceren van een nieuwe auto voor er ook maar één voertuig in het echt geproduceerd is. Elke beweging die de productiemedewerker moet maken wordt daarbij bestudeerd. Speciale apparaten die de te assembleren voertuigen draaien en op de ideale werkhoogte brengen voor de assemblagemedewerker, en redesigns van werkstations worden vanuit een data-gedreven proces ontwikkeld.

Ford virtual manufacturing forum Photo 2Sinds 2003 heeft Ford blessures bij assemblagemedewerkers met 70 procent terug weten te brengen door ergonomisch onderzoek en verbeteringen van montage en liftassist technologieën. Ford ergonomen spelen een belangrijke rol bij het terugdringen van blessures door het genereren van gegevens die de fysische effecten bij het assembleren van een auto voorspellen. Voor de lancering van een nieuw model zijn er gemiddeld meer dan 900 virtuele evaluaties van assemblage taken. Ford maakt gebruik van virtuele productie om het assemblage proces te certificeren voordat er ook maar één voertuig in het echt van de productielijn rijdt. De meest recente productlanceringen waarbij deze technologie is gebruikt zijn die van de nieuwe Ford Mustang, de F-150 pick-up en de Edge SUV.

One thought on “Ford vermindert blessures bij ‘industriële atleten’

Geef een antwoord