Nissan

Productie nieuwe Nissan QASHQAI passeert het half miljoen

De 500.000e Nissan QASHQAI van de tweede generatie rolt vandaag van de band in de fabriek in Sunderland. Dat is een mijlpaal én een nieuw record, want niet eerder zijn in een Britse autofabriek binnen slechts 21 maanden tijd van een model een half miljoen exemplaren geproduceerd.

Sinds de start van de productie in januari 2014 is op productielijn 1 in Sunderland elke 62 seconden een nieuwe QASHQAI gebouwd. Bijna 100.000 daarvan zijn afgeleverd in Groot-Brittannië.

De Nissan QASHQAI overtreft ruimschoots een paar oude records. De Ford Cortina Mk 1 had 34 maanden nodig om het half miljoen te bereiken en de Austin/Morris 1100-1300 deed daar 29 maanden over.

De mix van kwaliteit, stijl en toonaangevende techniek maken van de QASHQAI een bestseller in Europa. Frankrijk (68.044), Italië (45.464) en Spanje (42.306) zijn goed voor bijna een derde (31%) van de wereldwijde QASHQAI-verkopen.

02-Productie-nieuwe-Nissan-QASHQAI-passeert-het-half-miljoen

Ook al heeft Nissan de QASHQAI vooral voor de Europese markt ontworpen, ook elders in de wereld is hij behoorlijk populair. Dit model is nu in 84 landen uitgebracht, inclusief landen als Oeganda, Zambia en Saint Kitts in de Cariben.

De Nissan QASHQAI boekt succes op succes‘, aldus Paul Willcox, Chairman van Nissan Europe. ‘Een half miljoen exemplaren in slechts 21 maanden tijd is een verbazingwekkend resultaat en bewijst dat de QASHQAI in de smaak valt bij kopers. Samen met de eerste generatie zijn er nu meer dan 2,5 miljoen exemplaren op de Europese wegen. Daarmee is Nissan de onbetwiste leider in het Crossover-segment.

Het blijft zeker niet bij die 2,5 miljoen, want in de loop van dit jaar start in Sint-Petersburg ook de QASHQAI productie voor de Russische markt.

03-Productie-nieuwe-Nissan-QASHQAI-passeert-het-half-miljoen

One thought on “Productie nieuwe Nissan QASHQAI passeert het half miljoen

Geef een antwoord