Nissan

Nieuwe Nissan Navara vanaf 23.450 euro

De Nissan Navara komt in Nederland op de markt als Chassis Cabine, King Cab en als Double Cab. De vanaf-prijzen zijn respectievelijk 23.450, 23.615 en 26.030 euro exclusief BPM en BTW. De Navara is standaard rijk uitgerust met een opvallend groot aantal veiligheidssystemen. De levering start in januari.

De Nissan Navara legt in alle opzichten de lat hoger dankzij een sterk chassis en nieuwe technologische voorzieningen voor verbeterde rijeigenschappen en praktische gebruiksmogelijkheden. Dat is bereikt door onder meer een 5-multilink achterwielophanging voor de Double Cab. Die biedt merkbaar meer comfort en heeft een positief effect op de wegligging. En er is een gewichtsvoordeel van 20 kg ten opzichte van de constructie met bladveren.

Bij de King Cab past Nissan een substantieel verbeterde ophanging met bladveren toe. De draaicirkel is gekrompen naar 12,4 meter en dat is minder dan die van concurrerende modellen. Het maximale aanhangwagengewicht van 3.500 kg (geremd) is daarentegen buitengewoon hoog.

Complete uitrusting
De Navara is voorzien van een serie toonaangevende technieken. De veiligheid is van zeer hoog niveau dankzij ABS, EBD, ESP en VDC met eLSD, Hill Start Assist, Hill Descent Control en Forward Emergency Brake. Ook standaard zijn airbags voor bestuurder en passagier, zij-, gordijn- en knieairbags. Vanaf de VISIA-uitvoering zijn elektrisch bedienbare ruiten voor, elektrisch verstelbare spiegels, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, differentieelblokkering achter, automatische verlichting, een radio/ cd-/mp3-speler met AUX- en USB-aansluitingen en Bluetooth, boordcomputer en stalen 16-inchwielen standaard.

Vanaf de ACENTA-uitvoering is de Navara voorzien van onder meer airconditioning, lichtmetalen wielen en i-Key. De OPTIMA-versie voegt onder meer lichtmetalen 18-inchwielen, treeplanken en een achteruitrijcamera toe aan de uitrusting. Bij de versie N-CONNECTA is het Nissan Connect-navigatiesysteem standaard. De topversie TEKNA is uitgerust met onder meer led-koplampen en de Around View Monitor (AVM) inclusief parkeersensoren.

Motoren en aandrijving
Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard, een automatische zeventrapstransmissie is optioneel (alleen op de Double Cab). De nieuwe 2,3-liter dCi-motor in de Navara is tot 24 procent efficiënter dan zijn voorganger en is de schoonste en zuinigste in zijn segment. Er zijn twee opties qua vermogen: 118 kW en 140 kW, waarbij de laatste, tevens alleen leverbaar op de Double Cab, is voorzien van twin-turbotechniek.

Levering en prijzen
In januari start de levering van de Nissan Navara Double Cab. Die is vooralsnog alleen op geel kenteken leverbaar. De prijs vanaf 41.577 euro (incl. BTW en BPM) geldt voor de VISIA met 2.3 dCi-krachtbron met 118 kW en handgeschakelde transmissie. Er is ook een verlengde uitvoering mogelijk op grijs kenteken. Die komt inclusief ombouw BPM/BTW op een prijs vanaf 31.830 euro (excl. BTW en BPM).

De levering van de Navara King Cab start in maart volgend jaar. De prijs vanaf 23.450 euro is voor de VISIA met chassis, dus zonder laadbak en daarmee geschikt voor elke vorm van opbouw. Met vaste laadbak is de King Cab er voor prijzen vanaf 23.615 euro. Alle uitvoeringen van de Navara in Nederland zijn voorzien van 4WD.

Geef een reactie