Bentley

Bentley Flying Spur V8 nu verkrijgbaar in Nederland

LaVoitureBentleyFlyingSpur1Bentley Leusden heeft vandaag de Nederlandse prijs van de Bentley Flying Spur V8 bekendgemaakt, die vorige week op de Genève Motor Show zijn wereldprimeur beleefde. De V8-variant van Bentley’s luxueuze vierdeurs limousine is in ons land leverbaar vanaf € 221.134,- (inclusief BTW/BPM) en is met ingang van vandaag te bestellen bij Bentley Leusden.

LaVoitureBentleyFlyingSpur3Op de Genève Motor Show richtte Bentley de spotlights afgelopen week nadrukkelijk op de Flying Spur, die tot de laatste drie genomineerden voor de felbegeerde World Luxury Car of the Year award behoort. Voor het eerst is de Flying Spur nu ook te voorzien van Bentley’s veelgeprezen 4.0-liter biturbo V8-motor gekoppeld aan een achttraps automaat en all-wheel-drive. In de Flying Spur genereert de V8 een vermogen van 373 kW (500 pk) en een koppel van 660 Nm. Daarmee voltooit de Flying Spur V8 de sprint van 0-100 km/u in 5,2 seconden en brengt hij een topsnelheid van 295 km/u op de klok.

Die prestaties koppelt de V8 aan een actieradius van 840 kilometer, ondermeer dankzij cilinderuitschakeling en intelligent warmtemanagement. Verder beschikt de Flying Spur V8 met het oog op het uitzonderlijk hoge rijcomfort dat zo kenmerkend is voor het Britse merk, over een onafhankelijke, computergestuurde wielophanging om oneffenheden in het wegdek glad te strijken en rolgeluiden tot een minimum te beperken.

LaVoitureBentleyFlyingSpur4Subtiele stylingdetails onderscheiden de V8-versie van het W12-vlaggenschip, waaronder dubbele verchroomde uitlaatdempers in de vorm van een liggende acht, rode accenten voor het bekende Bentley-embleem, 19 inch lichtmetalen wielen en een zwarte grille onderin de voorbumper. Ook in het interieur kenmerken subtiele uitrustingsfeatures de V8-variant van de Flying Spur.

 

LaVoitureBentleyFlyingSpur2

Geef een reactie