Bentley

Bentley presenteert met Mulsanne Speed nieuw vlaggenschip in Parijs

01-Bentley-Mulsanne-Speed-JL4_5320_1Vorige week heeft Bentley op de Autosalon van Parijs met de Mulsanne Speed een nieuw topmodel gepresenteerd dat qua luxe en prestaties op eenzame hoogte staat. De Mulsanne Speed biedt de snelste ultraluxe rijervaring ter wereld.

De Bentley Mulsanne Speed is helemaal geënt op eigenaren die zelf willen rijden. Dit wordt onderstreept door een vermogen van 395 kW/537 pk, 1.100 Nm aan trekkracht, een instelbaar sportonderstel en ‘steering on demand’. De nieuw ontwikkelde aandrijflijn, met Bentley’s machtige 6¾-liter biturbo V8 als kloppend hart, stuwt de Mulsanne in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en vervolgens door naar een topsnelheid van 305 km/u. Geheel in lijn met de hedendaagse vereisten gaan die prestaties samen met een aanzienlijk verbeterde efficiency, met een brandstofbesparing van 13 procent die zich vertaalt in een 80 kilometer grotere actieradius.

Toonbeeld van Britse luxe
Nieuwe, moderne stijlfeatures maken de Mulsanne Speed qua design tot het toonbeeld van typisch Britse luxe. Donkere exterieurdetails zetten het potente karakter van de Speed extra kracht bij, terwijl on-board technologie en connectiviteit discreet aan het zicht worden onttrokken door de mooiste materialen en handvervaardigde details.

Mulsanne verder verfijnd voor 2015
Naast de Mulsanne Speed vestigt Bentley de spotlights in Parijs op de ultraluxe Mulsanne sedan, die voor modeljaar 2015 verder is verfijnd. Op het gebied van efficiency heeft de Mulsanne dezelfde upgrade als de Mulsanne Speed gekregen, waardoor de 377 kW/512 pk en 1.020 Nm sterke 6¾-liter biturbo V8 motor voortaan eveneens 13 procent zuiniger is. Andere aanpassingen zijn de kalibrering van de versnellingsbak, met nog soepelere en relaxte gangwisselingen als gevolg, voor aanvullend comfort en raffinement. Nieuwe kleuren, leersoorten en vernistinten besluiten de lijst van noviteiten.

Geef een reactie