Jeep

Jeep op de Autosalon van Parijs 2014

01Jeep brengt het volledige modellengamma naar de Autosalon van Parijs. Diverse nieuwe opties en accessoires maken op de autoshow hun debuut. Bovendien kiest Jeep Parijs als podium voor twee belangrijke previews: de Grand Cherokee SRT Red Vapor en de nieuwe Jeep Wrangler Unlimited X. Uiteraard is ook de nieuwe Jeep Renegade op de Jeep-stand te zien

Dankzij het vernieuwde modellengamma noteert Jeep een flinke groei in Europa. Vergeleken met dezelfde maanden vorig jaar groeide de Europese verkoop in juli met 48,1 procent en in augustus met 45,2 procent. Bovendien steeg het aantal verkochte auto’s in de eerste acht maanden van 2014 met 44,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Renegade
Jeep toont drie Renegades op de Autosalon van Parijs. Op de voorgrond staat de exclusieve Opening Edition. Deze in gelimiteerde oplage uitgebrachte versie van de Renegade biedt kopers veel extra’s. De Opening Edition combineert Alpine White lak met een zwart lederen interieur. Het exemplaar in Parijs is voorzien van een 88 kW (120 pk) sterke 1.6 MultiJet II-dieselmotor, UconnectTM-infotainment- en navigatiesysteem, automatische dual zone airconditioning, Keyless-Go (openen en starten zonder sleutel), parkeersensors aan de achterzijde, cruisecontrol en speciaal ontworpen 18-inchwielen.

De Jeep Renegade Trailhawk krijgt ook een plekje in Parijs. Als het gaat om off-roadcapaciteiten is dit de ultieme versie. De auto is voorzien van Jeep Active Drive Low permanente vierwielaandrijving en een 2,0-liter turbodieselmotor met een vermogen van 125 kW (170 pk). De automatische transmissie telt negen versnellingen. De zwart lederen interieurbekleding past perfect bij de lakkleur Detonator Yellow.

De derde Renegade is een 103 kW (140 pk) sterke 2.0 Multijet II Limited-versie, uitgerust met een aantal accessoires uit de Mopar-collectie, zoals een US Army-ster op de motorkap en de deuren, hoogglanszwarte grille en spiegelkappen, dakdragers, een Renegade Style-lichtbalk en een uitklapbare dakkoffer. Zwarte vloermatten, instaplijsten met Jeep-logo, buisvormige treeplanken en ventieldopjes met het Jeep-logo completeren deze uitvoering.

Nieuwe Cherokee
Ook twee versies van de Cherokee zijn aanwezig in de Franse hoofdstad. De nieuwste generatie van de middelgrote SUV valt op door het innovatieve design, het hoogwaardige interieur en de efficiency. De wegligging is van hoog niveau, zonder afbreuk te doen aan de off-roadcapaciteiten. Euro NCAP waardeerde de Cherokee met vijf sterren, wat betekent dat het de veiligste SUV in zijn klasse is.

De Jeep Cherokee Trailhawk steelt de show met zijn krachtige 200 kW (272 pk) sterke Pentastar 3,2-liter V6 benzinemotor die gekoppeld is aan een nieuwe negentrapsautomaat. De carrosserie is uitgevoerd in de kleur Mango Tango. Een nieuw accessoire, de zogenoemde Map Hood Decal op de motorkap, toont een kaart van een stad naar keuze.

De tweede Cherokee in Parijs is een Limited-versie, aangedreven door een 2,0-liter MultiJet II turbodieselmotor met een vermogen van 125 kW (170 pk).

Met keuze uit drie aandrijfsystemen – Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II en Jeep Active Drive Lock – garandeert de Cherokee uitstekende off-roadprestaties onder alle omstandigheden. Wanneer 4×4-aandrijving niet nodig is, schakelt de achterwielaandrijving automatisch uit om het brandstofverbruik te verlagen.

Grand Cherokee SRT Red Vapor
Jeep richt de spotlights ook op zijn snelste en krachtigste model tot op heden. De opvallende Grand Cherokee SRT Red Vapor is voorzien van 20-inch ‘Goliath’ vijfspaakswielen. De 6,4-liter HEMI® V8-motor produceert een indrukwekkende 344 kW (468 pk) vermogen en 624 Nm koppel. De sprint van 0 naar 100 km/uur duurt slechts 5 seconden. De topsnelheid ligt op 257 km/uur. Bij 100 km/uur bedraagt de remweg slechts 35 meter.

Active Noise Cancellation maakt zijn debuut op de Grand Cherokee SRT Red Vapor. Het systeem benut het geluidssysteem en vier microfoons om ongewenste geluiden en trillingen in de cabine te onderdrukken en tegelijk het geluid van de krachtige V8 te versterken.

Wrangler Unlimited X en Unlimited Rubicon Stealth
De nieuwe Wrangler Unlimited X maakt ook zijn debuut in Parijs. De carrosserie is gespoten in de nieuwe kleur Firecracker Red. Jeep monteerde hoogglanszwarte 18-inchwielen. De Wrangler Unlimited X laat zien dat dit legendarische off-roadvoertuig niet misstaat in een stedelijke omgeving

De Wrangler Unlimited Rubicon Stealth is ook voorzien van originele Mopar-accessoires die het off-roadkarakter versterken. De zogenoemde Performance-motorkap met luchthappers, een zwarte grille met gaas, en een nieuwe led-lichtbalk geven de auto een stoere uitstraling. Dankzij de off-roadbumpers, vlakke spatborden, beschermpanelen aan de zijkant, halve deuren en meer bodemvrijheid door de 37-inchbanden houdt niets de Wrangler Unlimited Rubicon Stealth tegen. De spiegelkappen en de tankklep zijn voorzien van het Jeep-logo. Textuurverf in de kleur Iron Peltrox en klassiek gestileerde, lederen interieurbekleding geven de Wrangler een unieke uitstraling.

Geef een reactie