Renault

Renault vindt de Espace opnieuw uit

EOLABDe Renault Espace is herboren en als grote, elegante en robuuste crossover vormgegeven door Renault Directeur Industrial Design Laurens van den Acker. De zeer innovatieve crossover van Renault komt in grote lijnen overeen met de concept car Initiale Paris die in 2013 op de IAA van Frankfurt werd gepresenteerd.

Net als bij de vorige generaties van deze auto – die al een carrière van dertig jaar heeft – zijn de smaakmakers het grote, helder verlichte interieur en het comfort dat het biedt. Het interieur is nog aantrekkelijker geworden door de zwevende console en de vloeiende lijnen. Zowel de vijf- als de zevenpersoons-variant van de nieuwe Espace biedt een veelzijdig, flexibel interieur, waarin veel aandacht is besteed aan het design.

Zeer verrassend aan de nieuwe Espace is zijn gewicht – hij is 250 kilogram lichter dan de Espace 4 – en het Renault Multi-SENSE®-systeem. Dit coördineert diverse technische voorzieningen in de Espace om het rijplezier en het comfort te vergroten, zoals het 4Control®-onderstel, Electronic Damper Control, de interieurverlichting en het sfeergeluid dat de bestuurder kan selecteren en personaliseren.

Tegelijkertijd introduceert Renault het Initiale Paris-label. Dat is beschikbaar voor de nieuwe Renault Espace en de Clio. De Initiale Paris-versies van deze modellen bieden het hoogste niveau van afwerking, uitrusting en persoonlijke dienstverlening op maat.

De Renault-stand op de Autosalon van Parijs van dit jaar laat ook zien dat Renault klaar is voor de toekomst. De conceptauto EOLAB is Renaults visie op een auto met een ultralaag brandstofverbruik die betaalbaar is voor iedereen. Dit rijdende prototype met Z.E. Hybride technologie is een staalkaart van de technische kennis van Renault, waarmee een verbruik van slechts 1 l/100 km haalbaar is – een record*. De circa honderd geavanceerde technologieën die de auto bevat, zijn stuk voor stuk innovaties die de komende tien jaar worden toegepast in modellen van Renault, met het oog op het verminderen van de impact van autorijden op het milieu.

Tevens is op de stand de elektrische Spark-Renault SRT_01E  te zien die een hoofdrol speelt in he tnieuwe Formula E-kampioenschap

.

Geef een reactie