Bentley

Bentley noteert indrukwekkende omzet en winst in 2013

01-BentleySUVBentley Motors heeft over 2013 een aanzienlijke groei in omzet en winst gerealiseerd, waarmee het merk op 31 december jl. wat omzet betreft zelfs het beste jaar ooit afsloot. De omzet nam in 2013 met 15,5% toe tot €1,68 miljard, waarmee het de hoogste omzet uit Bentley’s historie was. De operationele winst steeg naar €167,7 miljoen, een toename van 66,9% ten opzichte van het jaar ervoor.

Het internationale succes van Bentley blijft alsmaar grotere vormen aannemen, wat wordt onderstreept door het feit dat 88% van de totale omzet vorig jaar werd gegenereerd door de exportactiviteiten. Met 10.120 auto’s en een wereldwijde verkoopstijging van 19% ten opzichte van 2012 verkocht Bentley afgelopen jaar meer auto’s dan ooit tevoren. De VS blijft Bentley’s belangrijkste markt met een verkoopaandeel van 31%, gevolgd door China en het Europese continent.

04-W12Engine3Sneak preview Bentley SUV
Bentley Motors greep de bekendmaking van de financiële en verkoopresultaten aan om alvast een tipje van de sluier op te lichten waaronder de productieversie van de Bentley SUV schuilgaat. Wanneer dit nieuwe model in 2016 leverbaar wordt, zal het de meest luxueuze en krachtige SUV in dit segment worden. Bentley verwacht van deze SUV op jaarbasis wereldwijd minimaal 3.000 exemplaren te verkopen.

Tevens maakte Bentley Motors bekend dat het zijn rol als ’s werelds grootste fabrikant van 12-cilindermotoren verder gaat versterken door per eind 2014 binnen de Volkswagen Group verantwoordelijk te worden voor de productie van alle W12-motoren van de Group. Daarmee gaat Bentley voor het eerst ook motoren exporteren, waarbij het merk naar verwachting maximaal 9.000 W12-motoren per jaar gaat produceren.

Geef een antwoord