Bentley

Bentley viert honderdjarig bestaan met unieke Centenary Specification

Bentley viert zijn honderdjarige bestaan met de introductie van de speciale Centenary Specification. Deze exclusieve aankleding wordt toegepast op alle Bentleys die tussen 1 januari en 31 december 2019 worden gebouwd.

Bentleys die zijn uitgevoerd in Centenary Specification zijn te herkennen aan hun subtiele Centenary Gold-badges voor- en achterop. Ze passen bij de beeldmerken op de wielen en instaplijsten en tonen de jaartallen 1919 – 2019. Emblemen op het stuur, de schakelpook en sleutel hebben een vergelijkbaar design. De kleur Centenary Gold is geïnspireerd op de metalen die werden gebruikt in vooroorlogse Bentleys.

De Centenary Specification onderscheidt zich verder door de unieke stiksels op de stoelen (naar keuze Centenary Gold Cross Stitch of Centenary Gold Contrast Stitch), de opvallende Centenary-welkomsverlichting die vanuit de spiegels naar beneden schijnt en meer hoogkwalitatieve details. Alle in 2019 gebouwde Bentleys zijn daarmee verzekerd van een rol als verzamelaarsobject.

De viering van honderd jaar Bentley ging op 10 juli 2018 van start. In de komende achttien maanden wordt stilgestaan bij de rijke historie van het Britse luxemerk.

Bentley Motors werd in juli 1919 opgericht door de in 1888 geboren W.O. Bentley. Ruim twee jaar later, in september 1921, werd de eerste klantenauto afgeleverd aan Noel van Raalte, die er 1.050 pond voor betaalde. Bentley gebruikte toen al zijn kenmerkende grille en ‘Flying B’-logo. In de jaren twintig raakte W.O. gefascineerd door racen. Bentleys wonnen op Brooklands, Indianapolis, Isle of Man en – in handen van de fameuze Bentley Boys – ook vijfmaal op Le Mans.