Suzuki

Consumentenbond: liefst vier Suzuki modellen meest betrouwbaar in hun klasse

LavoitureSuzuki1In de Consumentengids “Auto 2014” publiceerde de Consumentenbond onlangs een overzicht van automankementen. Daarin staat letterlijk vermeld: “Europese automerken hebben het nakijken als het gaat om betrouwbaarheid. Bovenaan alle klassen prijken Aziaten. De auto’s met de minste mankementen komen vooral uit Japan.”

LavoitureSuzuki3Het onderzoek is ingedeeld naar diverse klassen en het Japanse kwaliteitsmerk Suzuki scoort topposities en uitzonderlijk hoge rapportcijfers in àlle klassen waarin zij met haar modellen wordt genoemd. Zo scoort de Alto bij de stadsauto’s de eerste plaats met rapportcijfer 8,7. De Splash haalt met een 9,5 de eerste plaats bij de kleine mpv’s en in de compacte klasse veroveren de SX4 met een 9,3 en de Swift met een 9,1 de eerste twee plekken. In de Consumentengids 3/2014 is een Top-5 Betrouwbare auto’s gepubliceerd en daarin komen liefst 3 Suzuki’s voor; de Splash op 1, de SX4 op 2 en de Swift op 5!

LavoitureSuzuki4Dit onderstreept meer weer eens dat Suzuki buitengewoon betrouwbare en probleemloze auto’s maakt. De fraaie vormgeving gekoppeld aan een scherpe prijs en hoge inruilwaarde, maakt het merk Suzuki voor iedereen een zeer aantrekkelijke optie.

Geef een antwoord