Kia

Kia lanceert de vernieuwde Picanto

Kia Motors trekt vandaag het doek van de vernieuwde Picanto. Het compacte succesnummer krijgt niet alleen een opgefrist in- en exterieurdesign, maar ook nieuwe motoren en een geavanceerde transmissie. Hij maakt daarnaast indruk met een groot aantal nieuwe technologieën uit hogere segmenten. De vernieuwde Kia Picanto komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar Nederland.

De Picanto is een begrip in het A-segment en één van de meest populaire modellen van Kia. In het eerste kwartaal van dit jaar was de Picanto zelfs de nummer 1 in zijn segment en behoorde hij tot de top 5 van best verkochte auto’s van Nederland. De vernieuwde versie bouwt verder op z’n succesvolle eigenschappen en voegt nog meer design, tech en schone aandrijflijnen toe. Ook kan er gekozen worden voor een 5-zits uitvoering.

Nieuwe looks

Het exterieur van de Picanto krijgt een flinke update, en dat geldt met name voor de GT-Line en X-Line. Het ‘gezicht’ van deze twee uitvoeringen is opnieuw ontworpen om ze een meer doelgerichte look te geven. De vernieuwde Tiger nose grille heeft nu een ‘open-link-look’ en de designers van Kia hebben nieuwe afwerkingsmaterialen toegepast. De grille-omlijsting met chroomeffect loopt vloeiend door in het onderste deel van de opnieuw ontworpen koplampen en geeft de auto een bredere look. De Tiger nose is aan weerszijden afgewerkt met designelementen die lijken op luchtinlaten en zijn rood of zilver op de GT-Line en ‘technical black’ op de X-Line.

Beide versies zijn voorzien van nieuwe koplampen en vier-pits LED-dagrijverlichting. De LED-achterlichten en ook de mistlamp daaronder hebben een nieuwe signatuur. Tevens krijgen beide uitvoeringen nieuwe voor- en achterbumpers met een scherpere lijnvoering voor een meer eigentijdse uitstraling. De X-Line krijgt hierdoor nóg robuustere looks en die van de GT-Line worden nog dynamischer. De grotere, bredere luchtinlaat in de voorbumper wordt bij de GT-Line geaccentueerd met glanzend zwarte accenten en juweelachtige mistlampen. De voorzijde van de X-Line is geïnspireerd op een SUV en is afgewerkt met metaaleffect afwerkingsdetails en een glanzend zwarte omlijsting die zich uitstrekt van de grille tot in de wielkasten.

De vernieuwde Picanto biedt nóg meer personaliseringsmogelijkheden. Er is keuze uit 10 carrosseriekleuren en Kia biedt nieuwe lichtmetalen wielen in twee designs: 14-inch, 16-spaaks of 16-inch two tone diamantgeslepen.

Ook het interieur van de Picanto heeft een update gekregen. De materialen zijn nu nog hoogwaardiger, het dashboard is voorzien van een 8-inch breedbeeldscherm en het nieuwe instrumentencluster krijgt een 4.2-inch digitaal display. De interieurdesigners van Kia hebben voor elke uitvoering nieuwe bekledingsstoffen en afwerkingsdetails ontworpen.

‘Smartstream’ benzinemotoren en AMT-transmissie

De vernieuwde Picanto komt naar Nederland met twee nieuwe ‘Smartstream’ benzinemotoren, met een hogere efficiency en een lagere CO2-uitstoot. Er is keuze uit de nieuwe, 100 pk sterke 1.0 T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) of de 67 pk sterke 1.0 DPI (dual port injection).

Naast een reeks andere innovaties, maakt de nieuwe 1,0-liter T-GDi Smartstream-motor gebruik van het geavanceerde Continuously Variable Valve Duration van Kia. Met CVVD kan de motor naadloos schakelen tussen verschillende verbrandingscycli, afhankelijk van de belasting, waardoor de efficiëntie in alle rijsituaties wordt gemaximaliseerd.

De atmosferische 1.0 DPI benzinemotor is nu voorzien van dual-port injectie in plaats van multi-point, met als resultaat een geoptimaliseerde injectietiming voor maximale brandstofefficiëntie. Andere innovaties zijn onder meer een effectievere koeling van de verbrandingskamer, met een intelligent thermomanagementsysteem dat de koeleigenschappen individueel afstemt op de omstandigheden.

Beide motoren beschikken ook over een efficiënter hogedrukbrandstofinjectiesysteem (350 bar), een verbeterde uitlaatgasrecirculatie en een geoptimaliseerde inlaatkleptiming voor een maximale brandstofefficiëntie.

De vernieuwde Picanto is de eerste Kia met de nieuwe AMT-transmissie, de innovatieve, geautomatiseerde handbak. De AMT-transmissie is gebaseerd op een handgeschakelde vijfversnellingsbak, heeft een enkele droge koppeling en is een financieel aantrekkelijk alternatief voor Picanto-rijders die het gemak van een automaat met het lage brandstofverbruik van een handbak zoeken.

De officiële prestaties en verbruikscijfers voor de vernieuwde Picanto worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Geef een antwoord