Kia

Kia onthult Proceed Concept op IAA in Frankfurt

Kia heeft deze week op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt (IAA) de opvallende, nieuwe Proceed Concept onthuld, samen met een aantal andere nieuwe modellen. De Proceed Concept maakt de contouren van de nieuwste generatie Kia cee’d duidelijk zichtbaar. Kia onthulde de conceptauto samen met de nieuwe Kia Stonic, die zijn publieksdebuut maakt in Frankfurt. Kia presenteert hier ook de Picanto X‑Line en de vernieuwde Sorento, die later dit jaar wereldwijd op de markt verschijnen.

Kia Proceed Concept Europees ontwerp
De Proceed Concept is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt. De sportieve, langgerekte ‘hot hatch’ heeft een lage, elegante daklijn, gespierde proporties en compacte afmetingen. De opvallende haaienvinvorm in het plaatwerk accentueert het ontbreken van B-stijlen. Plooien in de body versterken de slanke taillelijn en geven de achterzijde een extra gespierde uitstraling. De Proceed Concept is afgewerkt in de kleur Lava Red.

Voor het interieur hebben de designers zich laten inspireren door de wereld van haute couture. De vier zitplaatsen met gespleten rugleuning zijn handmatig bekleed met geribbelde zwarte stof. De deurpanelen zijn afgewerkt met handgeverfde, satijnachtige stof, die doorloopt tot in de voetenruimte. De bedieningsorganen in het dashboard van de Proceed Concept zijn uitgevoerd in prettig aanvoelend, geribbeld aluminium.

Publieksdebuut voor compacte crossover, de Stonic
De Kia Stonic is in Frankfurt voor het eerst door het publiek te bewonderen. De compacte crossover is een belangrijk nieuw model in het snelst groeiende marktsegment van dit moment en zal naar verwachting veel nieuwe klanten aantrekken. De Stonic is een zelfverzekerde blikvanger en biedt extra veel mogelijkheden tot personaliseren. De Stonic is een van de opvallendste Kia-modellen tot nu toe, direct herkenbaar als een Kia dankzij onder meer de ‘Tiger nose’ grille. Het dak is leverbaar in vijf contrasterende kleuren. Samen met het uitgebreide exterieurkleurenpalet zijn maar liefst twintig kleurencombinaties mogelijk.

Het interieur is ontwikkeld met ergonomie als uitgangspunt. Het is voorzien van talrijke technologieën ter verhoging van het comfort en het gebruiksgemak, de connectiviteit en de veiligheid. De slimme indeling maximaliseert de interieurruimte, met de grootste schouderruimte in zijn klasse en ruim voldoende hoofd- en beenruimte voor alle inzittenden.

De Kia Stonic biedt keuze uit een gamma aan lichtgewicht benzine- en dieselmotoren in combinatie met een handmatig te bedienen transmissie. De stuurinrichting is afgestemd op de Europese omstandigheden, net als de wielophanging. Beide zorgen voor een opwindend rijgedrag, met een directe besturing en een stabiele wegligging. De nieuwe Kia Stonic staat vanaf het eind van deze maand in de Nederlandse showrooms.

Stoere Kia Picanto X-Line
Eveneens op de Kia-stand in Frankfurt staat de geheel nieuwe Kia Picanto X-Line, die voor het eerst aan het publiek wordt getoond. De Picanto X-Line combineert de beste eigenschappen van de populaire Picanto met een nieuwe look, die is geïnspireerd op die van de andere populaire crossovers en SUV’s van Kia. Het stoere ontwerp wordt geaccentueerd met contrasterende kleuren en een 15 mm grotere bodemvrijheid. Dat resulteert in een zelfverzekerde uitstraling, een hogere zitpositie en beter zicht op de weg en de omgeving.

De Picanto X-Line wordt onder andere aangedreven door een 74 kW (100 pk) sterke 1,0-liter T-GDI turbobenzinemotor. Daarmee is het de sterkste Picanto ooit. Deze motor wordt ook gemonteerd in de GT-Line-uitvoering. De X-Line komt in het vierde kwartaal van dit jaar in Nederland te koop.

Vernieuwde Sorento in Europese uitvoering
De vernieuwde Kia Sorento, de grootste SUV die Kia in Europa levert, beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt. De verkoop in Nederland start eveneens in het vierde kwartaal van 2017.

De vernieuwde Kia Sorento wordt in Nederland standaard geleverd met een nieuwe automatische achttrapstransmissie, die soepel schakelt en de emissies helpt beperken. Andere vernieuwingen zijn te vinden in de uitgebreide reeks systemen op het gebied van veiligheid, comfort en gemak, zoals bijvoorbeeld het nieuwe infotainmentsysteem met 8.0-inch touchscreen en allerlei nieuwe veiligheidssystemen die de bestuurder assisteren en beschermen.

De vernieuwde Kia Sorento is voor het eerst leverbaar in een nieuwe GT-Line-uitvoering, met de uitstraling van de sportievere GT-modellen, maar zonder in te leveren op veelzijdigheid, prestaties en comfort.

Kia Stinger te koop vanaf vierde kwartaal van 2017
Op de Kia-stand in Frankfurt is ook de Kia Stinger te zien in de Europese uitvoering. De verkoop start in het vierde kwartaal van dit jaar. De Stinger biedt keuze uit drie motoren: een 2,0-liter turbobenzinemotor, een 2,2-liter turbodieselmotor en een 3,3-liter Twin Turbo V6 Lambda II-benzinemotor met een vermogen van 272 kW (370 pk). Deze complete gran turismo is ontwikkeld in Europa en is de krachtigste, snelst accelererende productieauto die ooit door Kia is gemaakt.

Geef een antwoord