Kia

Kia test nieuwe Stinger in extreme omstandigheden

Voor de laatste fase van de ontwikkeling wordt de nieuwe Kia Stinger stevig aan de tand gevoeld in extreme winterse omstandigheden. Op het bevroren Uddjaure-meer in het noorden van Zweden worden de rijeigenschappen gefinetuned voordat de high-performance Gran Turismo in het vierde kwartaal van 2017 op de markt komt.

Met de verhuizing van het honderd man sterke testteam van Kia – van de Nürburgring Nordschleife in Duitsland naar Arjeplog in Zweden – worden zowel de elektronische rijhulpsystemen als de rijeigenschappen van de achterwiel- en vierwielaangedreven Stinger geperfectioneerd. De winterse omstandigheden in Zweden zijn ideaal om de balans, de stabiliteit en de sportieve handling op het hoogste niveau te krijgen voor maximaal rijplezier en optimale veiligheid in alle omstandigheden.

Met de wintertest in extreme temperaturen van -35 graden Celsius wordt ook de betrouwbaarheid van de nieuwe Kia Stinger op de proef gesteld. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Kia, wat ook tot uiting komt in de toonaangevende fabrieksgarantie van zeven jaar, waarmee het uniek is in de markt.

De Kia Stinger is een compleet nieuwe, high-performance sportsedan die in het vierde kwartaal van 2017 op de Europese markt verschijnt. Hij wordt leverbaar in drie motorvarianten, met achter- of vierwielaandrijving en standaard 8-trapsautomaat. Behalve een 2,2-liter dieselmotor met 147 kW (200 pk) komt er ook een 2,0-liter turbobenzinemotor met 187 kW (255 pk) en een versie met een 3.3 twin-turbo V6 benzinemotor: de snelste en krachtigste Kia ooit. Met een vermogen en koppel van 272 kW (370 pk) en 510 Nm accelereert deze in slechts 5,1 seconden van 0-100 km/u. Het is nog niet bekend of de Kia Stinger ook in Nederland geleverd wordt.

Geef een reactie