Kia

Inmiddels al twaalf Kia-modellen bekroond met iF Design Award

Kia heeft weer drie prestigieuze iF Design Awards in de wacht gesleept. De nieuwe modellen Niro hybride crossover, Optima Sportswagon en Rio zijn onderscheiden. Het is voor het achtste jaar op rij dat Kia een of meer iF Design Awards wint. In totaal zijn al twaalf modellen van Kia bekroond met een iF Design Award.

Erkenning
“Deze nieuwe iF Design Awards zijn een erkenning voor ons uitstekende wereldwijde ontwerpteam”, zegt Peter Schreyer. “Alle drie de modellen, waarvoor Kia-designcentra in Korea, Duitsland en de Verenigde Staten intensief hebben samengewerkt, zijn heel belangrijk voor ons merk. Met de Niro hybride crossover en de Optima Sportswagon heeft Kia nieuwe segmenten betreden en daarin een stevige positie veroverd. Met de nieuwe generatie Rio geven we één van onze best verkopende modellen wereldwijd een meer volwassen karakter.”

Drie winnaars
De Kia Niro is de eerste hybride crossover in het C-segment. De auto koppelt het dynamische design van een crossover aan de efficiency van een hybride. De Optima Sportswagon is Kia’s eerste stationwagon in het D-segment en is exclusief voor de Europese markt ontworpen. De auto combineert een scherp exterieurdesign met een hoogwaardig interieur én uiteraard het praktische gebruiksgemak van een stationwagon.

De nieuwe Kia Rio is langer, breder en lager dan voorheen en biedt aanzienlijk meer binnenruimte dan zijn voorganger. Het interieur oogt modern en is uitgerust met de laatste infotainment- en veiligheidsvoorzieningen en een op de bestuurder georiënteerd dashboard. Een langere motorkap en overhang aan de voorzijde, een lagere daklijn en een ‘bijna’ rechtop geplaatste C-stijl en achterruit geven de Rio een agressief karakter. De verkoop van de nieuwe Rio start in het eerste kwartaal van 2017.

iF Design Awards
De iF Design Awards worden sinds 1953 jaarlijks toegekend in één van de belangrijkste designverkiezingen ter wereld. De iF Design Award kent zeven categorieën, namelijk Product Design, Packaging Design, Interior Design, Communication Design, Service Design, Architecture en Professional Concepts. De Kia Niro hybride crossover, Optima Sportswagon en Rio zijn bekroond in de categorie Product Design.

Voor de 2017-editie zijn 5.575 producten uit 59 landen ingediend. Alle producten zijn door een onafhankelijke internationale jury van 58 designexperts beoordeeld. Op 10 maart vindt de officiële prijsuitreiking plaats in München. Een selectie van de winnaars is te zien tijdens een expositie in HafenCity in Hamburg. Op www.ifdesign.de staan alle winnaars vermeld.

Geef een antwoord