Skoda

Productie vernieuwde ŠKODA Octavia gestart

Onlangs is in het Tsjechische Mladá Boleslav de productie van de vernieuwde ŠKODA Octavia van start gegaan. Het model kenmerkt zich niet alleen door zijn sterk gewijzigde voor- en achterzijde, maar ook door de innovatieve elektronische rijassistenten, moderne infotainmentsystemen en verregaande connectiviteit. Met de vernieuwde Octavia zet ŠKODA een succesverhaal voort dat al 21 jaar duurt. In ruim twee decennia kozen meer dan vijf miljoen kopers voor een uitvoering uit de Octavia-reeks.

De standaard op het gebied van ruimte en functionaliteit
De vernieuwde ŠKODA Octavia krijgt niet alleen een nieuw ontworpen front en achterzijde mee, maar ook tal van aantrekkelijke opties, waaronder Full LED-koplampen. Net als zijn voorganger zet de nieuwste Octavia de standaard in zijn segment op het gebied van ruimte, functionaliteit, veiligheid, comfort, design en prijs-kwaliteit. Met de kersverse Octavia zet ŠKODA het verkoopsucces van de modelreeks voort en gaat het merk zijn positie op internationale markten nog verder versterken.

Ruim vijf miljoen Octavia’s sinds 1996
De ŠKODA Octavia is het bestverkochte model van de Tsjechische autofabrikant. Sinds zijn introductie in 1996 hebben ruim vijf miljoen klanten wereldwijd gekozen voor een van de vele uitvoeringen in de Octavia-reeks. Van de eerste generatie – die tussen 1996 en november 2010 werd gebouwd – zijn meer dan 1,4 miljoen exemplaren verkocht. De tweede generatie borduurde voort op dat succes en vond tussen 2004 en 2013 in totaal 2,5 miljoen kopers. De derde-generatie Octavia is sinds november 2012 op de markt en doorbrak in maart 2016 al de grens van 1 miljoen verkochte auto’s. In totaal liepen er (tot en met eind vorig jaar) 1,4 miljoen Octavia’s van de huidige generatie in de ŠKODA-fabriek in Mladá Boleslav van de band. De Octavia wordt ook in China, India, Rusland, Oekraïne, Kazachstan en binnenkort in Algerije gebouwd.

Nu te bestellen, vanaf maart in Nederland
De nieuwe Octavia wordt in maart 2017 in Nederland leverbaar, maar is nu al te bestellen bij de ŠKODA-dealer. De Octavia 1.0 Greentech Active Hatchback is er vanaf € 22.790* en de Combi vanaf € 23.690*. Zakelijke rijders rijden de nieuwe Octavia vanaf € 170** bijtelling per maand op basis van 22% bijtelling in 2017.

Geef een reactie