Alfa Romeo

Alfa Romeo op de 87ste autosalon van Genève

Alfa Romeo is in Zwitserland met al haar huidige ’technische creaties’ vertegenwoordigd: Stelvio, Giulia, 4C Spider, Giulietta en Mito. De Alfa Romeo Stelvio, de eerste SUV van Alfa Romeo, beleeft zijn Europese première in Genève.

Alfa Romeo Stelvio: eerste SUV in meer dan honderdjarig bestaan
Alfa Romeo presenteert zijn eerste SUV, de Stelvio. Hij staat garant voor een opwindende rijervaring, uitzonderlijke prestaties en een sportieve uitstraling. Voor het eerst in meer dan een eeuw zijn de typische kenmerken van ‘een echte Alfa Romeo’ van toepassing op een SUV. Geheel in de traditie van Alfa Romeo heeft de nieuwe SUV een voortreffelijke wegligging, vergelijkbaar met die van een sportauto. Dat is mede te danken aan de uitgebalanceerde gewichtsverdeling, de ongeëvenaard directe besturing in deze klasse en de state-of-the-art wielophanging met exclusieve AlfalinkTM-technologie. Verder past Alfa Romeo veel ultra-lichtgewicht, hightech materialen toe, zoals koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motor, wielophanging, motorkap, spatborden, portieren en achterklep. Bovendien is de Stelvio beschikbaar met Alfa Romeo’s Q4-vierwielaandrijving en is hij optioneel uit te rusten met een mechanisch sperdifferentieel achter. Behalve sportiviteit en wegligging biedt het model ook meer dan voldoende ruimte en comfort voor alle inzittenden. De Alfa Romeo Stelvio herdefinieert het middelgrote premium SUV-segment en steelt de show met twee versies: de Stelvio First Edition (exclusieve eerste serie) en Stelvio Quadrifoglio (ultrasportief met 510 pk).

Prijswinnende Alfa Romeo Giulia
Naast de Alfa Romeo SUV staat de Giulia die de terugkeer van Alfa Romeo inluidden met een authentieke, achterwielaangedreven auto met onderscheidend Italiaans design, innovatieve en potente motoren, ideale gewichtsverdeling (50/50) en buitengewone vermogen/gewichtsverhouding. Alle ingrediënten voor de meest opwindende rijervaring. Veilig is de Giulia ook: de maximale score van vijf sterren Euro NCAP werd behaald. Op gebied van bescherming volwassen inzittenden werd met 98% de hoogste score ooit genoteerd.

Veloce uitvoeringen van de Alfa Romeo Giulietta en Mito
Ook de Alfa Romeo Giulietta en Mito staan in de schijnwerpers. De modellen zijn gefacelift en delen het nieuwe familiegezicht met de Giulia en Stelvio. De typenamen hebben dezelfde typografie als die van de Giulia en beide modellen zijn nu ook voorzien van het nieuwe Alfa Romeo-logo. In Genève worden beide modellen in Veloce-trim getoond.

4C Spider: het moderne icoon van het merk
Ook de betoverende Alfa Romeo 4C Spider is te zien in Genèe. De 4C Spider heeft de kenmerken van Alfa’s autosportactiviteiten in zijn DNA: maximale prestaties, uitmuntende techniek voor optimaal rijplezier en adembenemende vormgeving. De 4C Spider wordt aangedreven door een direct ingespoten 1.750 cm3 turbobenzinemotor met intercooler en dubbele variabele kleptiming voor prestaties op het niveau van supercars: topsnelheid 258 km/uur (257 voor de Spider), acceleratie van 0 naar 100 km/uur in 4,5 seconden en 1,1 g dwarsversnelling en 1,25 g remvertraging. Het supercarkarakter komt ook tot uiting in de keuze van ultralichte materialen, zoals koolstofvezel voor de carrosseriestructuur, aluminium voor de vóór- en achterzijde van het onderstel en SMC (een soort kunststof) voor de bodypanelen.

Geef een reactie