Jeep

Jeep op de autosalon van Genève

Jeep presenteert de gloednieuwe Jeep Compass voor het eerst in Europa, op de 87ste autosalon in Genève. De gloednieuwe compacte SUV van Jeep biedt de beste 4×4 off-road capaciteiten in zijn klasse, 17 geavanceerde aandrijfcombinaties van mondiaal niveau, authentiek Jeep-design, excellente rijdynamiek op de weg en geavanceerde gebruikersvriendelijke connectiviteit en veiligheid.

Met de geheel nieuwe Compass zet Jeep nog een stap vooruit in de constante evolutie van het merk op het gebied van raffinement, innovatie, technologie en prestaties. Tevens breidt het zijn mondiale bereik verder uit met zijn intrede in dit uiterst belangrijke, wereldwijd groeiende segment.

Met de gloednieuwe Compass wordt het assortiment Jeep-modellen gecompleteerd in het segment van compacte SUV’s, het grootste SUV-segment in Europa, wat bijdraagt aan de consolidatie van het commerciële succes van het merk in deze regio. Hier leverde het merk Jeep in 2016 de beste prestaties ooit qua volumes, met bijna 105.000 registraties en een stijging van 19% vergeleken met 2015. Jeep nam hierbij de derde plaats in onder de snelst groeiende automerken in Europa in 2016.

De Europese onthulling van de gloednieuwe Compass vindt plaats tijdens de persconferentie van Jeep op dinsdag 7 maart om 13.30 uur op de Jeep-stand (hal 5).

Special editions
Jeep introduceert in Genève drie nieuwe special editions als antwoord op het continue verlangen van Jeep-enthousiastelingen naar individuele aanpassingen:

  • De Wrangler Rubicon Recon beleeft in Genève zijn Europese debuut. Dit meest terreinvaardige productievoertuig ter wereld heeft nu nóg betere 4×4 capaciteit en bescherming tegen de aller ruwste terreinen, dankzij de geüpgrade vooras en extra bescherming voor het differentieel.
  • De Grand Cherokee Night Eagle en Wrangler Night Eagle completeren het Night Eagle-gamma. Hierop worden ‘Gloss Black’-accenten en externe afwerkingen geïntroduceerd die voor een agressievere look en sportief uiterlijk van het verfijnde design van de Grand Cherokee en de iconische verschijning van de Wrangler zorgen.
  • De Moparized voertuigen die tentoongesteld worden zijn een Chief Blue Jeep Wrangler Rubicon, geüpgraded met Mopar One, het speciale off-road aanpassingspakket dat 100% geschikt is voor weggebruik, met gehomologeerde accessoires en een lift-kit.

Trailhawk-familie

Voor het eerst op een autobeurs in Europa toont het merk het volledige Trailhawk-gamma, compleet met de meest recente uitbreiding: de Jeep Compass Trailhawk. Trailhawk is de uitdrukking van superieure terreinvaardigheid en vormt daarom een rechtstreekse, onmiskenbare connectie met de wortels van het merk. Deze modellen accentueren het compromisloze gedrag dat elk voertuig met het Jeep-label kenmerkt, nog afgezien van het feit dat ze de beste 4×4-capaciteit bieden in elk segment waarin Jeep aanwezig is. Het eerste Jeep-model met Trailhawk afwerking was de Cherokee, in 2014 geïntroduceerd in Europa, gevolgd door de compacte SUV Renegade. De Grand Cherokee ontving onlangs de toevoeging Trailhawk.

Special editions

Jeep Wrangler Rubicon Recon

De nieuwe Wrangler Rubicon Recon geeft het meest terreinvaardige productievoertuig ter wereld extra capaciteit, onder meer door bescherming tegen de zwaarste en ruwste off-roadterreinen. De nieuwe special edition ‘Recon’ biedt nog extremere 4×4-capaciteiten dankzij specifieke off-roadcomponenten, waaronder een sterkere vooras en extra bescherming voor het differentieel.

Met een technologie waarmee hij de meest uitdagende off-road parcoursen aankan, heeft de Jeep Wrangler Recon een verbeterde off-road voorzijde met een geüpgrade

vooras die gekenmerkt wordt door versterkte buizen en uiteinden, en extra bescherming voor en achter voor het differentieel. Hij is voorzien van Wranglers part-time vierwielaandrijvingssysteem met elektronisch geblokkeerde ‘Dana 44’ voor- en achterassen waarbij de kracht wordt overgedragen via een ‘Rock-Trac’ tussenbak met een ‘4-Laag’ verhouding van 4:1. Deze verhouding tussen de voor- en achteras is standaard, hetzelfde geldt voor de ‘Tru-Lok’ sperdifferentiëlen.

De nieuwe special edition ‘Recon’ presenteert verschillende kenmerken die de sterke personaliteit, legendarische 4×4 capaciteit en vrijheid in de open lucht van de iconische Wrangler nog verder verbeteren, inclusief 18-inch matglans ‘Granite Crystal’ gelakte aluminium wielen, een zwarte dubbele top (d.w.z. met zowel de soft- als de hardtop-opties) en een ‘Power Dome’-kap met dubbele ventilatie voorzien van ‘Rubicon’-sticker met zwart silhouet en rode geaccentueerde belettering aan beide zijden.

Een matzwarte grille met matglans ‘Granite Crystal’ inzetten en sierranden van de koplampen, plus een rood Jeep-embleem, geven de Wrangler Rubicon Recon een nog stoerder uiterlijk.

De externe zichtbaarheid van het nieuwe special edition-model wordt gecompleteerd door het Trail Rated-logo met rode accenten, een zwarte klep van de brandstofdop, een zwarte Hard Spare wielbescherming en een specifiek ‘Recon’-embleem aan de zijkant om deze unieke speciale editie kenbaar te maken.

Het interieur van deze nieuwe Wrangler Rubicon Recon wordt gekenmerkt door de zwart/rode kleurstelling. In het bijzonder zijn de standaard verwarmde zwarte leren stoelen verfraaid met rode stiksels in de vorm van een geborduurd ‘Rubicon’-logo. De zwarte, met vinyl omwikkelde armleuning van de voordeur en het consoledeksel met zwart stiksel, netten met rode accenten op de vakken van de voor- en achterdeuren en de middenconsole en veiligheidsgordels met rode kleuraccenten onderscheiden de Recon van de rest van de Wrangler-serie. Het unieke, met leer beklede stuurwiel heeft zwarte stiksels en ‘New Midnight Star’ spaken om het bijzondere uiterlijk van de nieuwe special edition te benadrukken. Het dashboardpaneel geeft informatie over de voor- en achterassen, stabilisatorstang aan de voorkant, de tussenbak en de banden.

De standaarduitrusting voor comfort aan boord en infotainment omvat het nieuwe ‘Alpine Premium’ audiosysteem met subwoofer en het Uconnect-navigatiesysteem met CD/DVD/MP3, 6.5-inch touchscreen, AUX- en USB-poorten. De nieuwe Jeep Wrangler Rubicon Recon wordt aangedreven door de 2,8-liter turbo dieselmotor van 200 pk en de 3,6-liter V6 benzinemotor die 284 pk levert, beide afgestemd op de automatische vijfbak.

De nieuwe Wrangler Rubicon Recon-editie wordt geboden in zeven verschillende kleuren: ‘Black’, ‘Firecracker Red’, ‘Billet Silver’, ‘Bright White’, ‘Gobi’, ‘Granite Crystal’ en ‘Rhino’. De verkoop in Europa gaat van start in het tweede kwartaal van 2017.

Jeep Grand Cherokee Night Eagle

De ‘Night Eagle’ special edition verleent het superieure design van de Jeep Grand Cherokee een agressievere flair en sportiever uiterlijk. Aan de buitenzijde onderscheidt hij zich nog sterker door zwarte stylingeffecten in combinatie met een rijke standaarduitrusting. De blacked-out kleurstelling die specifiek is voor de speciale Night Eagle-serie werd in de afgelopen twee jaar gelanceerd op de Cherokee en de Renegade, en wordt nu gepresenteerd op de Grand Cherokee en de Wrangler.

De grille is ‘Gloss Black’ en de grilleroostertextuur ‘Platinum Chrome’. Gloss Black koplampranden en voorbumpers zorgen voor een uniek frontaanzicht. Gloss Black DLO, ‘Jeep’ en ‘4×4’-emblemen zetten het blacked-out thema voort. De Night Eagle rijdt op 20-inch banden met ‘Gloss Black’ aluminium wielen die het agressieve uiterlijk versterken. Het uiterlijk wordt gecompleteerd door een speciaal Night Eagle-embleem.

Het interieur is uitgerust met ‘Capri Black’ leren zittingen met geperforeerde suède inzetstukken en zwarte contraststiksels. In het instrumentenpaneel en de deurpanelen zijn geanodiseerde ‘Gun Metal’ accenten opgenomen.

De Grand Cherokee Night Eagle heeft een 3,0-liter Multijet II 250 pk dieselmotor of een 3,6-liter V6 286 pk benzinemotor, beide gekoppeld aan de automatische 8-traps transmissie. Hij is verkrijgbaar in zes kleuren: ‘Diamond Black’, ‘White’, ‘Billet Silver’, ‘Granite Crystal’, ‘Velvet Red’ en ‘Rhino’. Met zijn ‘Billet Silver’ buitenkant en interieur van zwart leer en suède biedt de Grand Cherokee Night Eagle die tentoongesteld wordt op de Jeep-stand in Genève een complete standaarduitrusting, inclusief Bi-Xenon koplampen, Uconnect radio met navigatie, 8.4-inch touchscreen en Uconnect Live-services, 506-watt Alpine audio met negen luidsprekers en subwoofer, ‘Parkview’ achteruitrijcamera met dynamisch raster, Park Sense parkeerhulp voor en achter en een bekrachtigde laadklep.

Jeep Wrangler Night Eagle
De Wrangler Night Eagle special edition is te herkennen aan zijn specifieke esthetische behandeling met Gloss Black afwerkingen. Het onmiskenbare design van dit voertuig wordt nog verder benadrukt om het qua uiterlijk te onderscheiden van alle andere modellen in de Wrangler-serie.

Aan de buitenkant geven een grille in de kleur van de carrosserie met mid-gloss gelakte zwarte sleuven en zwarte koplampringen de Wrangler Night Eagle een bijzonder, agressief uiterlijk. ‘Gloss Black’ 18-inch aluminium wielen en rock-rails verwijzen naar het typische vermogen van de iconische Wrangler om de meest uitdagende ritten en trails te doorstaan. Al het plezier van de vrijheid in de open lucht wordt gegarandeerd door een dubbele top in de carrosseriekleur (d.w.z. zowel de softtop- als de hardtop-opties) terwijl een nieuwe matzwarte Wrangler-sticker en specifieke stickers op de kap en achtergedeelte van de auto de stoere uitdrukking versterken en perfect passen bij de unieke persoonlijkheid van het model.

Binnenin heeft de nieuwe Wrangler Night Eagle standaard zwarte ‘McKinley’ leren stoelen met inzetten van ‘Black Sport Mesh’-textiel en een met leer bekleed stuurwiel, beide met ‘Diesel Gray’ contraststiksels.

Het met zwart vinyl omwikkelde consoledeksel en de armleuning in de voordeur met ‘Diesel Gray’ contraststiksel, de pianozwarte handgreep en sierranden van de luchtopeningen completeren het bijzondere interieur van deze special edition.

De volledige standaarduitrusting schept een comfortabele hightech rijomgeving en omvat het nieuwe ‘Alpine Premium’ audiosysteem met subwoofer en het Uconnect-navigatiesysteem met CD/DVD/MP3, 6.5-inch touchscreen, AUX- en USB-poorten.

De legendarische Wrangler-capaciteiten worden bereikt door de standaard ‘Command-Trac’ NV241 part-time tussenbak met twee versnellingen, met een 2.72:1 versnellingsverhouding in het lage bereik. Om elk off-road parcours aan te kunnen met de grootste veiligheid, wordt de Night Eagle standaard geleverd met het ‘Trac-Lok’ limited-slip achterdifferentieel. Dit bijzondere differentieel is een koppelgevoelige mechanische unit die zorgt dat de tractie ook bij het slippen op moeilijke terreinen, zoals zand, grind, sneeuw of ijs, gehandhaafd blijft. ‘Trac-Lok’ verdeelt het beschikbare koppel automatisch naar het achterwiel met de meeste tractie, en helpt zo om de wielspin te reduceren op het andere achterwiel.

De Night Eagle wordt aangedreven door de 2,8-liter turbo dieselmotor met 200 pk of de 3,6-liter V6 benzinemotor die 284 pk levert, beide gekoppeld aan de automatische 5-traps transmissie. De nieuwe special edition van de Wrangler Night Eagle wordt aangeboden in acht carrosseriekleuren, te weten ‘Black’, ‘Firecracker Red’, ‘Billet

Silver’, ‘Bright White’, ‘Granite Crystal’, ‘Rhino’, ‘Extreme Purple’ en ‘Chief’ en wordt eind tweede kwartaal geïntroduceerd bij de Nederlandse Jeep dealer.

Moparized voertuigen

Jeep Wrangler Rubicon Mopar One pack
De Jeep Wrangler Rubicon met Chief Blue buitenwerk die wordt gepresenteerd in Genève is uitgerust met Mopar One, een speciaal off-road accessoirepakket met specifieke, volledig door de fabrikant gehomologeerde off-roadaccessoires en een lift kit. Met Mopar One levert het toch al terreinvaardige Rubicon-model nog betere off-road prestaties. Het pakket kan vanaf maart worden besteld en omvat een 2-inch lift-kit, stuurstabilisator, 17-inch zwartgelakte ‘Performance Gladiator’ aluminium wielen met grote ‘Hankook Dynapro’ 265/75 R17 banden, gegoten voor- en achterspatborden, zwarte klep van de brandstofvuldop en Mopar-embleem.

Behalve het Mopar ONE pakket heeft de getoonde Wrangler ook specifieke aanpassingen aan de buitenkant, waaronder een zwarte, op de voorruit gemonteerde lichtbalk met off-road halogeenlampen, een zwarte frontgrille en buisvormige opstaptreden, geventileerde kap, halve deuren en spiegelkappen in de carrosseriekleur. Al deze accessoires zorgen voor een unieke look die perfect bij het off-road karakter van de Rubicon-configuratie past. Onder de kap heeft de Jeep Wrangler Rubicon Mopar One een 2,8-liter motor van 200 pk en een automatische 5-traps transmissie. Het Mopar One accessoirepakket is bij de officiële dealers in Europa verkrijgbaar voor zowel de 2- als de 4-deurs Rubicon-modellen.

Jeep Cherokee Overland
De Cherokee Overland op de beurs in Genève heeft functionele Mopar-elementen, zoals verwijderbare dwarsstangen en ski- en snowboarddragers met Jeep ski’s. Het voertuig heeft een Light Brownstone uiterlijk met Mopar verchroomde spiegelkappen, en wordt aangedreven door de 2,2-liter MultiJet II turbodieselmotor die goed is voor 200 pk, in combinatie met de automatische transmissie met negen versnellingen.

Jeep Renegade
Behalve de Limited-afwerking heeft de Moparized Jeep Renegade op de beurs in Genève een specifieke aanpassing van de buitenkant, met onder meer Mopar matzwarte spiegelkappen en frontgrille. Deze Moparized Renegade, met zijn ‘Granite Crystal’ buitenwerk en zwartleren interieur, wordt aangedreven door de 1,6-liter Multijet II dieselmotor van 120 pk, in combinatie met de onlangs geïntroduceerde Dual Dry-Clutch automatische transmissie met zes versnellingen (DDCT).

Jeep-stand
De Jeep-stand te vinden in hal 5 – heeft een inrichting die de visuele identiteit van de twee Jeep-families tot uitdrukking brengt: de rechterkant is bestemd voor de core and fun-familie die geïnspireerd is op de Wrangler en Renegade, beide tentoongesteld op een natuurhouten vloer. De linkerkant van de stand is gewijd aan de luxueuzere, geraffineerde familie, geïnspireerd op het vlaggenschip Grand Cherokee die naast de Cherokee en de gloednieuwe Compass te zien zijn op een chiquere vloer van donker hout.

De verschillende versies van de Trailhawk-familie worden getoond op een centraal pad dat als catwalk fungeert en een trail door de modder nabootst, maar tegelijkertijd ook de expositieruimte in tweeën deelt. Het pad koppelt het huidige assortiment modellen aan zijn reeks terreinspecialisten die de Trail Rated-kwalificatie mogen dragen: deze exclusieve erkenning van Jeep wordt toegekend aan voertuigen die zonder aanvullende uitrusting in staat zijn om de beroemde Rubicon Trail in Californië, bekend als een van de zwaarste off-road trails in de wereld, af te leggen.

In een speciale zone van de stand krijgen bezoekers de kans om dankzij de “Jeep VR Configurator” een unieke virtual reality-ervaring over 360 graden te beleven met de nieuwe Jeep Compass. Hierdoor kan het publiek het Compass-model dat tentoongesteld wordt in de stand “aanraken”, maar ook de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe compacte SUV ontdekken. Met de ‘VR-headset HTC Vive’ kunnen bezoekers de wagen gereproduceerd zien in zijn werkelijke dimensie, het gewenste afwerkingsniveau kiezen en het geselecteerde model ervaren in respectievelijk een stedelijke of off-road setting. Niet alleen kunnen de gasten rondom de auto lopen, maar ook de deuren ervan openen, binnenin plaatsnemen, de achterklep openen om de laadruimte te bekijken, en de auto configureren met de gewenste kleur van de carrosserie, het wieldesign en de binnenbekleding. Vier specifieke hotspots leveren ook een gedetailleerde beschrijving van de belangrijkste kenmerken van het model.

De meeslepende ervaring met de ‘Jeep VR Configurator’ is nog maar één van de innovatieve oplossingen waarmee het merk Jeep de klantbeleving exploreert, met spoedig meer nieuws van het digitale front. En, last but not least, in een speciaal hiervoor ingerichte hoek van de stand kunnen bezoekers de Mopar-zone bezoeken waar alle reserveonderdelen en merchandise-artikelen worden getoond. Jeep staat altijd al symbool voor vrijheid, spanning en avontuur. De merchandising-collectie brengt deze gevoelens vrijmoedig tot uitdrukking. Twee voorbeelden: de reistas met dubbele functie die in een handige rugzak kan worden veranderd en op veel manieren kan worden gebruikt. En het windjack, een technisch, modieus kledingstuk met een patroon dat op een verrassende manier het grille-embleem verbergt. De innovatieve technologische ziel van Jeep wordt benadrukt door de grote led-wanden.

FCA Bank
Bezoekers krijgen een introductie van de producten van FCA Bank, de gespecialiseerde financieringsmaatschappij in het automotive-segment, door middel van brochures. Dit bedrijf opereert op alle belangrijke Europese markten met maar één missie: het ondersteunen van de autoverkoop van alle Fiat Chrysler Automobiles-merken door middel van innovatieve financiële producten en allesomvattende diensten met een hoge toegevoegde waarde, speciaal bestemd voor dealers, individuele en zakelijke klanten.

Geef een antwoord