DS

DS Automobiles onthult de DS 7 CROSSBACK

Dit is het eerste compleet als DS ontworpen model van het Franse luxe-merk sinds de zelfstandigheid binnen PSA Group in juni 2014 werd aangekondigd. De DS 7 CROSSBACK valt op door een herkenbaar DS design. DS beschikt als eerste merk binnen PSA Group naast krachtige motoren over een PHEV. De hybride aandrijflijn bij DS wordt vanaf nu E-TENSE genoemd.

Het bekende visitekaartje van DS, het personaliseren, is ook bij dit model mogelijk met premium materialen en klassieke toepassingen zoals ‘guillochage’ [een bijzondere verfraaiingstechniek bekend van de fabricage van luxe horloges] en parelstiksels.

Op de DS 7 CROSSBACK zijn eveneens de nieuwste innovaties beschikbaar die veiligheid en rijcomfort garanderen: innovatie dankzij DS PILOT [op weg naar autonoom rijden], DS SAFETY [zicht in het donker] en DS LOUNGE [rijcomfort volgens DS, dat DS Active Scan Suspension introduceert op de DS 7 CROSSBACK].

DS werkte voor de ontwikkeling van deze SUV samen met Franse merken zoals Michelin, het luxe BRM Chronographes en de gerenommeerde hi-fi fabrikant Focal. Vanaf 7 maart kunnen de eerste liefhebbers van de DS 7 CROSSBACK de eerste en unieke DS 7 Crossback La Première online reserveren.

Voor de Nederlandse DS Design Director Ivo Groen markeert de onthulling van de DS 7 CROSSBACK een mijlpaal, en wel op verschillende manieren: ‘Allereerst is dit de eerste nieuw ontworpen DS die het levenslicht ziet sinds de oprichting van het merk DS Automobiles in 2014. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het design van deze voiture, en dus is het echt ‘mijn’ auto! Als kleine jongen kon ik uren gefascineerd kijken naar een Snoek, en ik heb geprobeerd die passie voor techniek, avant-gardisme en kwaliteit terug te laten komen in het design van de DS 7 CROSSBACK. Heel bijzonder om deze nieuwe DS SUV te hebben mogen ontwerpen!’ aldus Groen, die inmiddels 3 jaar bij het jongste Europese automerk werkzaam is.

Geef een antwoord