Skoda

ŠKODA hervat productie vanaf 27 april

ŠKODA AUTO a.s. gaat de productie in haar Tsjechische fabrieken vanaf 27 april weer opstarten. In lijn met dat besluit heeft ŠKODA een uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen getroffen om de gezondheid van haar medewerkers niet in gevaar te brengen.

“De productie in onze drie Tsjechische fabrieken heeft sinds 18 maart stilgelegen,” aldus Bernhard Maier, CEO van ŠKODA AUTO a.s.. “Het was het juiste besluit om te nemen met het oog op de veiligheid van onze mensen. Maar nu is de tijd daar voor een hernieuwd optimistische blik. Met het geleidelijk hervatten van de productie zetten we de volgende belangrijke stap om onze internationale leveringen weer op gang te brengen. Het ŠKODA-team staat te trappelen om weer aan het werk te gaan.”

Uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen

In nauwe samenwerking met sociale partner KOVO heeft ŠKODA de afgelopen weken een ‘Safe Production’ en ‘Safe Office’ plan uitgewerkt. Dat concept voorziet in meer dan 80 concrete voorzorgsmaatregelen voor het complete fabrieks- en kantorencomplex, om het personeel zo goed mogelijk te beschermen bij het opstarten van de productiewerkzaamheden. Voorbeelden zijn het verplicht dragen van mondkapjes en het inbouwen van tijd gedurende de productieshifts voor het regelmatig desinfecteren van gereedschappen, telefoons, toetsenborden, oppervlakken, materialen en ruimtes. Ook werken de medewerkers in vaste, kleinere teams om de kans op verspreiding van het virus te beperken.

Geef een antwoord