Skoda

ŠKODA KODIAQ L&K: topversie wereldprimeur in Genève

ŠKODA introduceert op de Autosalon van Genève de topversie van de KODIAQ range: de KODIAQ L&K. Het nieuwe vlaggenschip van de ŠKODA KODIAQ is voorzien van alle mogelijke extra’s. De L&K, vernoemd naar de ŠKODA oprichters Laurin en Klement, heeft een extra luxueuze uitstraling met onder meer een verchroomde grille, 19 inch lichtmetalen velgen en een afwijkende voor- en achterbumper. Vanbinnen is de KODIAQ L&K onder meer voorzien van chique leder en pianozwarte interieurlijsten. De stijlvolle SUV is leverbaar met vier dynamische benzine- en dieselmotoren met voorwielaandrijving of vierwieldrive.

Geavanceerde 4×4-aandrijving

Met de lancering van de KODIAQ L&K past ŠKODA ook het motorgamma aan. Nieuw is de 1,5-liter TSI-motor met 110 kW/150 pk en het vermogen van de 2.0 TSI-motor is toegenomen tot 140 kW/190 pk. De nieuwe krachtbronnen hebben een Otto-deeltjesfilter om de uitstoot terug te brengen. In de toekomst komen deze motoren beschikbaar voor alle KODIAQ-uitrustingsvarianten. De 7-traps DSG van de nieuwste generatie voor benzinemotoren en de 2.0 TDI-motor met 110 kW/150 pk beleven in Genève ook hun debuut. Een 2.0 TDI-motor met 140 kW/190 pk maakt het aanbod compleet. ŠKODA levert de twee krachtigste motoren standaard met vierwielaandrijving; voor de andere twee versies is dat aandrijfsysteem optioneel leverbaar. Voor de vierwielaangedreven versies van de KODIAQ L&K biedt ŠKODA tegen meerprijs ook het Adaptive Chassis Control DCC (Dynamic Chassis Control) aan.

Veel ruimte voor stijl, comfort en elegantie

De ŠKODA KODIAQ L&K rondt het gamma van de grote SUV met zijn veelzijdigheid, ruimte en het elegante, stijlvolle design naar boven af. Waarbij de topversie standaard wordt geleverd met 19-inch ‘Sirius’ lichtmetalen wielen, LED-koplampen en een brede, driedimensionale grille waarbij de verchroomde omlijsting het robuuste en luxueuze karakter kracht bij zet. De voorschermen zijn voorzien van ‘Laurin & Klement’ logo’s.

Onderscheidend, luxueus interieur

Ook vanbinnen is de nieuwe KODIAQ L&K onderscheidend, onder meer met een multifunctioneel lederen driespaaks stuurwiel en lederen bekleding die naar keuze in zwart of beige leverbaar is. Zowel op de stoelen als op de interieurlijsten zijn subtiel ‘Laurin & Klement’-logo’s aangebracht. Ook op het startscherm van het geavanceerde infotainmentsysteem wordt de exclusieve afkomst weergegeven. De standaarduitrusting omvat onder andere een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel inclusief geheugenfunctie, dorpels met het model logo ‘KODIAQ’, aluminium pedalen, stoffen vloermatten, een regensensor, een automatisch dimmende achteruitkijkspiegel, sfeerverlichting en een CANTON-geluidssysteem.

Autosalon van Genève

De 88ste Autosalon van Genève wordt van 8 tot 18 maart gehouden in het Palexpo. ŠKODA is te vinden in hal 2 op stand 2160. Het merk maakt op een later moment meer gegevens over de nieuwe KODIAQ L&K bekend, inclusief het moment waarop de nieuwe luxueuze SUV in de Nederlandse showrooms staat.

Geef een antwoord