Geen categorie

Polestar 2 maakt elektrisch rijden extra veilig

De Polestar 2 bevestigt zijn rol als pionier in de ontwikkeling van nieuwe technologieën voor de Volvo Car Group. Het is de eerste volledig elektrische auto van de Groep die wordt onderworpen aan botsproeven, de eerste die is uitgerust met het nieuwe Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) en tevens de eerste die de nieuwe inner-side airbags voor de voorstoelen krijgt.

“Veiligheid gaat vóór alles bij Polestar”, zegt Thomas Ingenlath, Chief Executive Officer van Polestar. “We zijn direct gelieerd aan Volvo Cars en daarmee automatisch verbonden aan hun beroemde reputatie op het gebied van voorbeeldige veiligheidstechnologie. Daarom zijn de modellen van Polestar ontwikkeld om tot de veiligste auto’s ter wereld te behoren, en daar zijn we buitengewoon trots op.”

Het beschermen van het batterijpakket bij een aanrijding is cruciaal. Het pakket is daarom verpakt in een aluminium behuizing die zowel bescherming als stijfheid biedt. Het geheel is geïntegreerd in de bodemstructuur van het CMA-platform. Deze constructie beperkt niet alleen de kans op schade. Hij vergroot ook de stijfheid van de carrosseriestructuur en beschermt de inzittenden door de batterij intact te houden bij een ongeval. Het volledige pakket is speciaal ontwikkeld om bepaalde trillingsfrequenties op te heffen en functioneert daarmee als een demper om de zogenaamde NVH-eigenschappen (Noise, Vibration & Harshness) verder te reduceren.

Bij een aanrijding wordt het batterijpakket automatisch losgekoppeld van de rest van de auto, om er zeker van te zijn dat er geen directe verbinding is. De Polestar 2 is voorzien van het ‘SPOC block’ (Severe Partial Offset Crash), een solide aluminium blok dat aan weerszijden van de auto onderaan tegen het voorste schutbord is geplaatst. Dit blok is ontworpen om bij bepaalde frontale aanrijdingen het binnendringen. Om de bescherming, bij de afwezigheid van een verbrandingsmotor, te verhogen is de Polestar 2 ook voorzien van een Front Lower Load Path (FLLP) die de inzittenden en de accu beschermt tegen meer directe frontale botsingen, bijvoorbeeld tegen een paal.

Om de veiligheid bij lage snelheden verder te verbeteren, maakt de Polestar 2 unieke en speciaal ontwikkelde externe geluiden als onderdeel van het akoestische waarschuwingssysteem. Het Acoustic Vehicle Alert System (AVAS) is ontworpen om herkenbaar en beschaafd te zijn, met een natuurlijke klank. Het AVAS-systeem – waarop patent is aangevraagd – is volgens zeer specifieke parameters samengesteld.

Polestar 2 maakt elektrisch rijden extra veilig

“We wilden de Polestar 2 bewust niet als een robot of een futuristisch ruimteschip laten klinken”, licht Thomas Ingenlath toe. “We waren op zoek naar zeer natuurlijke, subtiele klanten die voetgangers eenvoudig laten weten dat de auto in beweging is. Tegelijkertijd wilden we de Polestar 2 een unieke sound geven die de auto herkenbaar maakt als een echte Polestar.” Sound engineers hebben extra aandacht besteed aan de plaatsing van de externe speakers. Dit om er zeker van te zijn dat de wijze waarop het geluid wordt verspreid zowel aan de wettelijke vereisten voldoet én door voetgangers en inzittenden als aanvaardbaar wordt ervaren.

De Polestar 2 krijgt tevens inner-side airbags in de voorstoelen. Deze nieuwe airbags, die in alle landen tot de standaarduitrusting behoren, bieden een extra beschermlaag voor de binnenste ledenmaten van de voorpassagiers. Waarmee ze nu aan beide zijden én van voren worden beschermd.

Het veiligheidsarsenaal van de Polestar 2 gaat verder dan enkel crashbestendigheid en akoestische waarschuwingen. Alle beschikbare veiligheidssystemen en assistentiefeatures zijn standaard terug te vinden in de launch edition. Daarmee kunnen kopers er absoluut zeker van zijn dat ze in één van de meest geavanceerde  auto’s van dit moment rijden.

In de Polestar 2 debuteert tevens een nieuwe generatie van de Advanced Driver Assistance System (ADAS) technologie, die ook in andere modellen binnen de Volvo Car Group haar opwachting gaat maken. Pilot Assist is een geavanceerd assistentiesysteem dat tot 130 km/u helpt bij het accelereren, remmen en sturen.

In zijn nieuwste hoedanigheid vertrouwt Pilot Assist op locatie-gebaseerde verbeteringen die de mate van assistentie bij acceleraties aanpast aan de actuele positie van de auto.

Detectiesystemen die andere auto’s vóór, achter en in de dode hoeken van de Polestar 2 ‘zien’, evenals voetgangers en fietsers vóór de auto, zijn allemaal gekoppeld aan stuurassistentie en het autonome noodstopsysteem (AEB). Op deze wijze helpen ze onder alle omstandigheden bij een zo veilig mogelijke interactie tussen de Polestar 2 en andere weggebruikers.

Geef een antwoord