Toyota

Toyota AYGO zet succesverhaal voort met nieuw design en meer rijplezier

Toyota introduceert de nieuwe AYGO. De populaire A-segmentauto beleeft zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève (8-18 maart 2018). Het unieke DNA van de AYGO is versterkt met een nog karakteristieker design. De nieuwe Toyota AYGO straalt rijplezier uit en heeft verbeterde rijeigenschappen. In 2017 verkocht Toyota in Nederland 7.457 exemplaren van de succesvolle AYGO met een segmentaandeel van 9,9 procent.

De nieuwe Toyota AYGO behoudt zijn uitgesproken, opvallende X-design aan de voorkant dat nu niet langer twee- maar driedimensionaal is. Het karakteristieke frontdesign is krachtiger en oogt nog herkenbaarder. Met zijn gewijzigde en scherp gelijnde ‘Keen Look’-koplampen – inclusief geïntegreerde LED-dagrijverlichting – weet de AYGO de aandacht te trekken.

Stoere look

De grille benadrukt de breedte aan de voorkant en geeft de AYGO een voor het A-segment ongekend stoere look. Elke modeluitvoering van de AYGO heeft een eigen design met een uniek frontdesign, exclusieve lichtmetalen wielen en een speciale interieurafwerking. Aan de achterkant valt de nieuw vormgegeven LED-verlichting op waarmee de nieuwe AYGO uniek en daardoor herkenbaar is. Door de meer premium look spreekt de AYGO naar verwachting een bredere groep mensen aan.

Verbeterde 1.0 benzinemotor

Toyota’s 1,0-liter VVT-i benzinemotor voldoet aan de emissienorm Euro 6.2. De driecilinder motor biedt een optimale balans tussen kracht en efficiency en meer koppel bij lagere toerentallen, ideaal in stadsverkeer. De 1.0 benzinemotor is voorzien van een nieuw ‘dual fuel’-injectiesysteem en profiteert van een hogere compressieverhouding, nieuwe onderdelen met lagere frictie, een gekoeld ‘Exhaust Gas Recirculation’-systeem (EGR) en een verbeterde balans-as om het stationair lopen te verfijnen. De motor levert nu 53 kW/72 pk bij 6.000 toeren per minuut en het maximumkoppel bedraagt 93 Nm bij 4.400 toeren per minuut. De nieuwe AYGO accelereert vanuit stilstand in 13,8 seconden naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 160 km/uur.

‘De nieuwe AYGO biedt verbeterde rijeigenschappen’

Hoger comfort, preciezere besturing

De nieuwe AYGO biedt verbeterde rijeigenschappen. De wielophanging is aangepast en de software van de stuurinrichting geüpdatet. Dit resulteert in een snellere reactietijd en een preciezere besturing. Al met al levert de AYGO meer prestaties en rijplezier, terwijl het brandstofverbruik nog altijd tot het laagste in zijn klasse behoort. De nieuwe AYGO is zelfs nog zuiniger dan zijn voorganger. Verder profiteren inzittenden van meer comfort doordat de AYGO stiller is dan voorheen.

Twee frisse, nieuwe exterieurkleuren

De nieuwe AYGO is leverbaar met twee nieuwe carrosseriekleuren, namelijk ‘Magenta’ en ‘New Blue’. Ook nieuw zijn de tech-look wielcovers 15-inch lichtmetalen velgen die al naar gelang de uitvoering een eigen design hebben.

AYGO x-cite meest eigenzinnig

De AYGO x-cite is de meest eigenzinnige versie. Met opvallende bi-tone ‘Magenta’-lak, zwarte 15-inch lichtmetalen velgen, speciale ‘Manhattan’-stoelbekleding, interieuraccenten in carrosseriekleur en een instrumentenpaneel en middenconsole in ‘Piano Black’. De volledige line-up en bijbehorende prijzen van de AYGO worden in een later stadium bekendgemaakt.

Toyota Safety Sense

Het actieve veiligheidssysteem Toyota Safety Sense is standaard op de meest luxe  uitvoering en optioneel op alle overige uitvoeringen. Dit systeem omvat het Pre-Collision System en Lane Departure Alert.

‘De nieuwe AYGO is nog zuiniger dan zijn voorganger’

Nog zuiniger

Standaard levert Toyota de AYGO als Eco-versie met aerodynamische aanpassingen. Deze versie staat op speciale banden met een lage rolweerstand, is uitgerust met een stop/startsysteem en heeft een vierde en vijfde versnelling met een langere overbrengingsverhouding. De nieuwe AYGO kent een gecombineerd brandstofverbruik van 3,6 l/100 km* en een gecombineerde CO2-uitstoot van 83 gr/km* (5 gr/km CO2 minder) en is dus nog zuiniger dan zijn voorganger.

*Gebaseerd op NEDC in afwachting van definitieve homologatie

Meer premiumuitstraling

In het interieur hebben de meters een driedimensionaal design en een nieuwe verlichtingskleur gekregen. De meer premiumuitstraling wordt versterkt door nieuwe kleurthema’s als ‘Quartz Grey’ en ‘Piano Black’. Voor de meeste uitvoeringen geldt dat de stoelbekleding eveneens nieuw is.

Succesverhaal

Sinds zijn debuut is de AYGO voor Toyota een succes in het drukke Europese A-segment. Zijn populariteit is mede te danken aan het eigentijdse X-design en de vele personalisatiemogelijkheden. In 2017 was de AYGO in Europa een van de succesvolste auto’s in zijn segment, met een segmentaandeel van 6,6 procent en meer dan 85.000 verkochte exemplaren. In Nederland scoorde de AYGO afgelopen jaar een zelfs nog hoger segmentaandeel van 9,9 procent met 7.457 verkochte exemplaren.

Geef een antwoord