Toyota

Toyota Prius Plug-in Hybrid rijdt deels op de zon

Toyota biedt een unieke, groene oplossing voor het opladen van de Prius Plug-in Hybrid. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met OpdeZon, een bedrijf dat is gespecialiseerd in 100% duurzaam elektrisch rijden op zonne-energie. Dankzij diverse aantrekkelijke subsidies is deze volledig duurzame oplaadmogelijkheid van de Prius Plug-in Hybrid vooral zeer interessant voor ondernemers. En ook particuliere kopers profiteren van diverse fiscale voordelen.

Op het dak van de woning van degene die een nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid aanschaft en kiest voor het OpdeZon-pakket, monteert OpdeZon zonnepanelen waarmee voldoende energie kan worden opgewekt om alle elektrische kilometers volledig op zonne-energie af te leggen. Ook regelt het bedrijf een omvormer en past het indien nodig de meterkast aan. Middels het aangebrachte laadpunt kan de Prius Plug-in Hybrid vervolgens met de zelf opgewekte zonne-energie worden opgeladen en volledig duurzaam de weg op.

‘Zero emission’ op groene energie
De Prius Plug-in Hybrid kan tot een afstand van 50 kilometer elektrisch rijden op basis van het praktijkverbruik met een maximumsnelheid van 135 km/u. Dit betekent dat de gemiddelde woon-werkafstand volledig elektrisch kan worden afgelegd – mits de batterij bij vertrek helemaal is opgeladen. En indien de klant kiest voor de unieke oplaadmogelijkheid van OpdeZon, gebeurt dit ook nog eens op duurzame energie en is de Prius Plug-in Hybrid in EV-mode met recht een ‘zero emission’-auto.

Investering in minder dan 4 jaar terugverdiend
Rijden OpdeZon, inclusief zonnepanelen en een laadpunt, is voor ondernemers al mogelijk met een netto-investering vanaf 2.500 euro. Hierbij is rekening gehouden met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en aftrek van afschrijving. Deze investering is al in krap vier jaar tijd terug te verdienen. En om deze periode nog korter te maken, investeert Toyota bij de aanschaf van een nieuwe Prius Plug-in Hybrid mee middels een innovatiebonus van 1.000 euro inclusief btw. Ook voor de particuliere koper is deze oplossing de manier om duurzaam te rijden en is er veel (fiscaal) voordeel te behalen.

Schoonste benzineauto op de weg
De Prius Plug-in Hybrid is, met een gemiddelde CO2-uitstoot van slechts 22 gr/km, momenteel een van de schoonste benzineauto’s op de weg. Als de batterij leeg is, fungeert de Toyota als een echte hybride dankzij de innovatieve aandrijflijn met efficiënte 1,8-liter benzinemotor en krachtige elektromotor, samen goed voor 90 kW/122 pk en een zeer laag brandstofverbruik van slechts 1,0 l/100 km gemiddeld volgens de geldende norm. De auto valt niet stil vanwege een lege batterij zoals bij elektrische auto’s kan gebeuren (‘range anxiety’). Ondernemers profiteren sowieso van de Milieu-investeringsaftrek (MIA, 27% van max. 35.000 euro). Hierbij loopt het voordeel op tot maximaal 4.941 euro.

‘Solar Roof’
Uniek van de Prius Plug-in Hybrid is het optionele ‘Solar Roof’, een zonnepaneel op het dak van de auto. Hiermee kan de auto bij stilstand de batterij opladen en tijdens het rijden energie opwekken om stroomverbruikers zoals de airconditioning te laten functioneren. Dankzij het ‘Solar Roof’ kan de gebruiker op jaarbasis tot 1.000 kilometer ‘gratis’ rijden.

Prijzen
De prijzen van de Toyota Prius Plug-in Hybrid beginnen bij 37.995 euro. De uitrusting is zeer compleet met onder meer het multimediasysteem Toyota Touch® met Go Plus navigatie, Matrix LED koplampen, de actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense en een automaat. De Toyota Prius Plug-in Hybrid – de meest innovatieve hybride auto van het moment – staat vanaf mei 2017 bij de Toyota dealer.

Geef een reactie